Witam,
Od jakiegoś tygodnia mam dziwny problem z kontrolką rezerwy na wskaźniku poziomu paliwa. Otóż za każdym razem, codziennie gdy rano przekręcam kluczyk to wskaźnik wskakuje na odpowiednią wartość i wszystko jest OK. Po około 8h na słońcu gdy zostawiam auto idąc do pracy i po tym czasie gdy wsiądę do nagrzanego auta i przekręcam kluczyk to wskaźnik ani drgnie i mruga kontrolka rezerwy paliwa (czasami auto "zapipa" 2 razy). Wcześniej wystarczyło wyłączyć zapłon i przekręcić kluczyk ponownie a wskazówka wędrowała do góry i było OK. Niestety od tygodnia już ten manewr nie działa, za każdym razem wskazówka nie wstaje i mruga kontrolka a po odpaleniu auta świeci, ale po przejechaniu paru km wskazówka powoli systematycznie się podnosi i pokazuje odpowiednią wartość, a kontrolka rezerwy paliwa gaśnie. Gdy wrócę i pozostawię auto na parę godzin i znów wsiądę i przekręcę kluczyk to wskazówka idzie w górę normalnie. "Czary" dzieją się tylko zauważyłem po pozostawieniu na słońcu auta na te kilka godzin gdy pracuję.
Czytałem kilka podobnym tematów, ale tam ludzie mieli to cały czas i w trochę innych przypadkach. Proszę o wskazówki co z tym zrobić.