Chodziło mi właśnie o 2 mas i sprzęgło
Jutro zamawiam więc termostat i wahacze![]()
Chodziło mi właśnie o 2 mas i sprzęgło
Jutro zamawiam więc termostat i wahacze![]()
Termostat tylko oryginalny jak juz cos. I oddaj komus na wymiane. Dostep fatalny, a szkoda sie meczyc za te.100-150PLN. No chyba, ze masz nadmiar wolnego czasu.
Tapatalk.
Rzuciliście się na ten termostat jak .....
Jak właściciel patrzy na wskaźnik kabinowy to może by ktoś w końcu napisał ze krecha miedzy 50 a 90 to nie jest 70, tylko coś w granicy 82-85 stopni. Ja kupuję zawsze jakieś dziwne Alfy bo ten wskaźnik w każdej działa dobrze.
Co do wibracji to w tych samochodach nawet jak ci się słona silnika zacznie odkręcać to zaczną być wyczuwalne wibracje wiec najpierw radzę obejrzeć gówna potem dwumas
Co do opon - również przejeździłem całą zimę na 195/65 R15 i wszystko bez najmniejszego problemu. 185/65 jest jak dla mnie za wąska, zwłaszcza przy 150KM.
1. Koła 15", 6,5J, ET 41, rozstaw śrub 5 x 98, szpilki od aluminiowych kół spokojnie podchodzą do stalówekJa mam: letnie 205/55/R16, zimowe 185/65/R15 i wszystko pasuje, bo musi, bo to fabrycznie zalecane rozmiary.
2. Jak najbardziej TRW! Można jeszcze skusić się na DELPHI albo FEBI (górne, przednie wahacze, to najsłabsza, najszybciej padająca część w tym zawieszeniu).
3. Myślę, że po zwymiarowaniu i spisaniu danych technicznych głośnika, znajdzie się jakiś zamiennik.
4. Wskaźnik lubi przekłamywać, mam tak u siebie - temperatura silnika sprawdzana poprzez interfejs jest prawidłowa, wskaźnik w kokpicie zaniża o 10st, więc jak masz prawidłową temperaturę silnika to bym się tym za bardzo nie przejmował.
5. Brak sugestii.
6. Zawieszenie silnika do sprawdzenia, jak jest OK to prawdopodobnie dwumas wybiera się w podróż do Walhalli. Rozumie, że obroty na jałowym w normie?
Ostatnio edytowane przez Lukas-182 ; 02-08-2013 o 21:40 Powód: literówka
Tylko nie rozumie dalej sensu stalowek jak telefony 15 mozna kupic za paczke pasztetu.
Tapatalk.
A może ktoś dostał zimówki na stalówkach przy kupnie samochodu (jak np. ja)?
Aczkolwiek jeżeli nie, to rzeczywiście lepiej kupić alu telefony za te same pieniądze.
Jakbym był niegrzeczny to bym napisał że srane nie zalecane, ale jestem uprzejmy i tylko uprzejmie informuję że fabryczne są r15 i 185/65 i r16 205/55, ewentualnie r15 205/60 (zależy od szerokości felgi).195/65 ma o 1.5cm większą średnicę więc jednak odbiega dość znacznie od zaleceń, nie jest wymieniona w oficjaalnych zaleceniach, aczkolwiek się zmieści.
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez Ba._Ba. ; 31-07-2013 o 05:33
Tylko co w związku z tym? Nikt nie zabrania jeździć na rozmiarze innym niż zalecany. Poza tym piszesz o średnicy, owszem jest nieco większa od zalecanych zimowych, ale z drugiej strony jest niemal dokładnie taka sama jak letnich 205/55 R15.
Co ciekawe w bliźniaczej Lybrze zalecane zimowe mają właśnie 195/65 R15. Osobiście przez krótką chwilę jeździłem na zimowych 185 i przy tych 150KM na suchym asfalcie jet mało ciekawie, trakcja ginie w oczach.