Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 92

Temat: Jednomas zamiast dwumasu, wasze opinie....

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

Cytat Napisał szu Zobacz post
    najważniejsza jest mina gamoni w innych autach widziana w wstecznym lusterku
    powiedział szumaher, w ropniaku, na publicznej drodze, myślący że każdy chce się z nim ścigać...

- - - Updated - - -

PS
    taki drajwer nie musi nic wiedzieć o mechanice, w swojej stajni ma od tego ludzi, chociaż to nie są prawdziwi mechanicy (bo takich już nie ma)...

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    szu sorry ale Ty w ogóle nie masz pojęcia o czym piszesz. Dwumas to nie jest żadne sprzęgło tylko koło zamachowe...
    A nie jest to część składowa sprzęgła?poza tarczą i dociskiem?
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

Nie, dwumasowe koło zamachowe odpowiada za równiejszą pracę jednostki napędowej.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Głowno
    Auto
    156

Domyślnie

A czym popieracie swoją wiedzę ? doskonale wiem co piszę, jestem samochodziarzem co prawda tylko ze średnim wykrztałceniem ,ale mam już 25 lat praktyki . Jeśli nie jestem pewny tego o czym mówię, to sprawdzam to i jeśli sie myliłem to się do tego przyznaje, ale nie tym razem. W sprawie wymieniaczy, żaden nie potrafi już dorobić niedostępnej części tylko rozkłada ręce i mówi - proszę Pana trzeba kupić całe urządzenie bo ta część jest nie dostępna w sprzedaży(mylę się????) Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Ale co wymieniacze mają do rzeczy w rozważaniu czy lepsza 2-masa czy zwykłe sztywne koło??
    Jak wcześniej wspomniałem mam 1-masę w Focusie, zrobione na niej już ponad 80kkm i nic dziwnego nie zauważyłem.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Głowno
    Auto
    156

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    Ale co wymieniacze mają do rzeczy w rozważaniu czy lepsza 2-masa czy zwykłe sztywne koło??
    Jak wcześniej wspomniałem mam 1-masę w Focusie, zrobione na niej już ponad 80kkm i nic dziwnego nie zauważyłem.
    Sprzęgło można użytkować bardzo długo , ale można je wykończyć w czasie paru sekund. Wszystko zależy od sposobu użytkowania to oczywiste. Mam ciśnienie na na tzw. mechaników bo widzę jak próbują naciągać laików na niepotrzebne koszty podczas naprawy(wcale nie chodzi mi o sprzęgło, to był tylko przykład) Wszyscy chcieli by nasze auta sie nie psuły , ale to nie jest możliwe. Czym nowszy wyrób tym jego żywotność mniejsza, taka dziś jest filozofia wytwórcy. Jak by niemcy cały czas produkowali tak niezniszczalne samochody jak tzw. beczka to kto by kupował nowe skoro stare by sie nie psuły a za tym i zysku z części i serwisu by nie było.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Nadal nie kumam jaki to ma związek z tematem.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał szu Zobacz post
    W sprawie wymieniaczy, żaden nie potrafi już dorobić niedostępnej części tylko rozkłada ręce i mówi - proszę Pana trzeba kupić całe urządzenie bo ta część jest nie dostępna w sprzedaży
    To chyba proste, co? Po co majster ma się spinać i dorabiać jakiś podzespół jak może wymienić całą część i mieć zaoszczędzony czas a tym samym może podjąć się następnej roboty. Tyle ile ma wziąć za usługę, to weźmie Na warsztacie liczą się roboczogodziny, więc dłubanie się z pierdołami też jest "piniądzochłonne"
    Chciałbyś czekać na swoją kolej u mechanika, bo on jest zajęty dorabianiem jakiejś pierdoły do innego auta?

EOT

Wracamy do tematu jednomas vs dwumas

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    Wracamy do tematu jednomas vs dwumas
    Koło jednomasowe jest trwalsze. Dwumasy w silnikach o dużym momencie, zwłaszcza turbo, gdzie jest on dostępny od niskich obrotów szybciej się "zużywają" co wiąże się z kosztowna wymianą. Jednak coś za coś. Koło dwumasowe wpływa na poprawę komfortu. Natomiast normalną praktyką jest że w autach gdzie znacząco podnosi się moc, wymienia się dwumas na koło jednomasowe. Między innymi po to żeby się nie zużywało (tak szybko).

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Dragos
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Stara 156 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Koło jednomasowe jest trwalsze. Dwumasy w silnikach o dużym momencie, zwłaszcza turbo, gdzie jest on dostępny od niskich obrotów szybciej się "zużywają" co wiąże się z kosztowna wymianą. Jednak coś za coś. Koło dwumasowe wpływa na poprawę komfortu. Natomiast normalną praktyką jest że w autach gdzie znacząco podnosi się moc, wymienia się dwumas na koło jednomasowe. Między innymi po to żeby się nie zużywało (tak szybko).
    Aha xD