Miałem kiedyś taki problem, i okazało się że styki były wilgotne i zaśniedziałe, wszystkie styki i kostki od oświetlenia potraktowałem sprayem do elektroniki.
no masz racje kolego ze spray jest lapszy od wd40ale jak juz jest zielono w kostkach to i naawet to moze nie pomoc.
u mnie poprzecieraly sie kabelki, które ida do tylnych wewnetrznych lamp (na klapie) i po wlaczeniu wstecznych albo tynych halogenow tez swiecila się zarowa... tylko poza tym ww. swiatła nie działały prawidłowo.
Jutro obejrzę te styki dokładnie. Tylko każdy z was jeśli świeciła mu się ta kontrolka to był jakiś problem z danym światłem, a u mnie owego nie ma, wszystko działa normalnie a kontrolka ciągle pali. Zapłon włączony, świata wyłączone kontrolka świeci cały czas. Jakieś konkretne miejsce szczególnie narażone na śniedzenie(poza oświetleniem tablicy rejestracyjnej)?
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Była:
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2003r
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2000r
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 2001r
Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS 2003r
"Stropił się szatan i poczuł jak straszną jest dobroć, ujrzał jak piękną jest postać cnoty..."
Jak będziesz sprawdzał to ew możesz opukać lampy ( by sprawdzić czy nie zamruga) i zwrócić uwagę czy któraś nie świeci słabiej.