Raczej zamulenie wynika z braku nadmiaru mocy, jednym słowem przy kolejnym obciażeniu silnik nie daje rady :p
Raczej zamulenie wynika z braku nadmiaru mocy, jednym słowem przy kolejnym obciażeniu silnik nie daje rady :p
Ja natomiast mam spory ubaw czytając posty ludzi, którzy z mechaniką i budową silnika mają tyle wspólnego, co kot napłakał...
Nie masz pojęcia to odpuść i nie siej zamętu.
Jeśli u Ciebie klimatyzacja nie powoduje poboru mocy to może jej najzwyczajniej nie masz
Zobacz sobie wykres mocy JTD i może Cię wtedy oświeci, że ruszając z obrotów rzędu 1500/min masz około 20-30 KM i 40-60 Nm w zależności od rodzaju silnika. Więc jeśli sprężarka pochłania średnio 3-5 KM to mamy stratę rzędu 15-20%. Skoro kolega miał nieszczelność dolotu to moc miał jeszcze niższą i stąd wyczuwalna różnica i większe dymienie. Wystarczy taka argumentacja?
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 15-08-2013 o 19:05
On chyba jeszcze za mało zna sie na autach
W pracy mamy VW Crafter 160 KM czyli najmocniejszy silnik i po włączeniu klimy 1/4 mocy mniej a to jest prawie nowy samochód zresztą u mnie w Belli jest to samo, spadam moc po włączeniu klimy i u każdego tak jest
jutro zamówię tą rurę i wymienię, mam nadziej, że objawy miną jak ręką odjął. Co do klimy, to na pewno odbiera moc autu, tylko mnie dziwi dlaczego auto więcej dymi.
Takie dymienie to efekt złej mieszanki w komorze spalania. Tutaj akurat powodem jest zbyt mała ilość powietrza w stosunku do paliwa. Praca sprężarki wymaga większego dodania gazu i w efekcie ten niedobór powietrza jest bardziej widoczny w postaci dymienia po spalaniu nieodpowiedniej mieszanki. To tak w dużym uproszczeniu.