Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Remote do wzmacniacza

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTDm lift

Domyślnie Remote do wzmacniacza

Hej, po całodniowej zabawie i pociętych rękach przez puszczanie kabla w alfie 156 po lifcie zacząłem myśleć czy można podpiąć remote wzmacniacza do świateł postojowych tylnych? Ponieważ puściłem z radia sygnał tylnych głośników i kabel z akumulatora, złożyłem wszystko do kupy a teraz bum... zapomniałem remote.. A więc czy nic się nie stanie gdy tak zrobię?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Rem to nie jest to samo co permanentne "12V" więc nie kombinuj z postojówkami tylko podłącz, jak trzeba.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    156

Domyślnie

Belfer nie wprowadzaj w blad. Rownie dobrze moze zmostkowac do zasilajacego i bedzie dzialalo. Ma tam podac +12V i nie jest istotne skad go wezmie. Oczywiscie zgodnie ze sztuka ciagniemy remote od radia, ale nie ma zadnych przeszkod w poprowadzeniu sygnalu od swiatel. Po prostu wzmacniacz bedzie zalaczony gdy beda swiecily swiatla. Nic tym nie popsuje.

Tapatalk.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bzyq81 Zobacz post
    Belfer nie wprowadzaj w blad. Rownie dobrze moze zmostkowac do zasilajacego i bedzie dzialalo. Ma tam podac +12V i nie jest istotne skad go wezmie. Oczywiscie zgodnie ze sztuka ciagniemy remote od radia, ale nie ma zadnych przeszkod w poprowadzeniu sygnalu od swiatel. Po prostu wzmacniacz bedzie zalaczony gdy beda swiecily swiatla. Nic tym nie popsuje.

Tapatalk.
    To niech kolega słucha Ciebie a potem sobie założy nowy temat dlaczego mu się świeci kotrolka spalonych żarówek albo palą bezpieczniki... Może doradzajmy tak, jak powinno być a nie tak, jak komu łatwiej. Pomijając aspekt druciarstwa...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    156

Domyślnie

No powinno byc z radia wg przyjetych norm. Pytanie jednak bylo czy mozna, wiec...mozna. Etyki takiego rozwiazania nie rozwazam. Tyle szczescia, ze cienki kabelek rem mozna stosunkowo latwo ukryc.

Tapatalk.

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Wiem że powinienem puścić kabel z radia REM ale musiałbym znów rozbierać pół samochodu, ściągać kanapę i bawić się z chowaniem wszystkiego... Czekam aż przyjdzie wzmacniacz i zobacze czy będzie dobrze działać pod światłami.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

A jak później będziesz chciał auto zostawić na poboczu na postojówkach to razem z włączonym wzmakiem? Po to masz podpiąć pod radio zeby wzmak wzbudzał się razem z radiem, a nie był włączony cały czas razem z postojówkami no ale rób jak uważasz ;]

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

A więc zrobiłem sobie wyłącznik na kablu z akumulatora w kabinie bo macie racje, to nie będzie się dobrze sprawdzać.

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Za drugim razem rozbieranie wnętrza idzie dużo szybciej - sprawdzone

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Okolice Olsztyna
    Auto
    156 sedan 1,9

Domyślnie

Jakieś przełączniki na torze prądu do wzmacniacza to tylko dodatkowy opór którego unika się w CA.
    Puść sobie kabelek nie środkiem a bokiem pod listwami podłogowymi. Kilka minut roboty a będziesz miał to zrobione porządnie.