Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 80

Temat: Światła dzienne LED -gdzie pod maską znalezć +12V po zapłnie???

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ka-Ka
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    MAZDA RX-8 była:AR 159 SPORTWAGON 1.9JTDM/AR 156 Grigio Lipari 1.9 JTD M-jet Sportwagon

Domyślnie

Ja mam tak.
    Czarny pod minus aku, biały pod lampę do postojowych, czerwony + po stacyjce

Działają po przekręceniu kluczyka i gasną w momencie zapalenia postojowych.
    Jak chcesz, żeby gasły po włączeniu mijania to podłączasz pod mijania.

Jak zaczekasz do jutra to porobię zdjęcia co gdzie i jak mam...

- - - Updated - - -

Tutaj masz temat post 22. Dałem zdjęcia gdzie znajdziesz + po zapłonie http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ml#post1197923 Jutro wezmę miernik i poszukam mijania pod maską.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 JTDm

Domyślnie

no żeby to było takie proste
    podłączyłem pod mijania to działo ok ale po wpięciu kostki do lampy ledy gasną po zapaleniu długich
    a lewa strona to dopiero kosmos
    no poczekam (ciemno i tak już nic nie zdziałam)
    potrzebował bym kabel od mijania gdzieś na wysokości aku może tam to będzie trybić ew podłącze pod postojówki tak jak ty masz
    Ostatnio edytowane przez domant ; 23-08-2013 o 21:40

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    MAZDA RX-8 była:AR 159 SPORTWAGON 1.9JTDM/AR 156 Grigio Lipari 1.9 JTD M-jet Sportwagon

Domyślnie

Cytat Napisał domant Zobacz post
    potrzebował bym kabel od mijania gdzieś na wysokości aku może tam to będzie trybić ew podłącze pod postojówki tak jak ty masz
    Ja też nie łapałem w kostce tylko wyżej.
    Mam nadzieje, że się jutro tam dobiorę bo wtedy nie miałem zderzaka z przodu i lampa na wierzchu była . Popróbuje coś.
    To czy mogą działać z mijania czy z postojowymi to prawo reguluje . Na 99% jeżeli dobrze pamiętam to bez postojowych mogą działać chyba w każdym aucie, a z postojowymi to od jakiegoś rocznika czy jakoś tak...

Jeszcze mam pytanko do tego zestawu masz przekaźnik ? Bo ja podłączałem wszystko tylko pod jedną lampę. Nie musiałem na 2 strony ciągnąć i osobno podłączać.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 JTDm

Domyślnie

Chodzi mi o to aby światła tył też się świeciły a z przodu lampy na postojowych wtedy ledy robiły by za "halogeny". Chciałem kupić dzienne na zwykłej żarówce ale nie udało mi się znaleźć.

Zestaw jest z wbudowanym automatem a kable podpinałem krócej do każdej lamy osobno jedynie plus z stacyjki idzie na dwie, masa jest z silniczka od reflektorów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Chodzi mi o to aby światła tył też się świeciły a z przodu lampy na postojowych wtedy ledy robiły by za "halogeny".
    Ty robisz światła do jazdy dziennej czy choinkę świąteczną? Albo same ledy albo nic nie montuj.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 JTDm

Domyślnie

to jest moje auto więc wiesz ile masz do tego,

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Trochę nie rozumiem jak led-y mają robić za halogeny...(jak jest mgła led-ów nie widać w dodatku jak są złe warunki pogodowe to musisz zwykłe światła zapalić tak czy tak) Ja podpinałem pod postojówki po to, żeby żadne światła nie świeciły w środku samochodu bo w dzień i tak tego nie widać, a poco mają świecić. Z tyłu nie ma obowiązku zapalania świateł jak masz te DRL bo stop i tak będzie widać więc też sensu nie widzę... Oczywiście nic nam do twojego samochodu, ale nie widzę sensu montażu tak, żeby świeciły i led-y i postojowe. Taki tjiuning

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Sorry ale nie wytrzymałem.To co robicie to pajęczarstwo.Każdy elektryk a i taki amator który ma jakieś pojęcie o elektryce chwyci się za głowę.Pajęczyny.Jak coś się montuje dodatkowego to robi się osobny układ i zabezpieczenie do tego.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Jak widzisz można upaść niżej niż elektryk amator

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jankes1979
    Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 150KM+Fiat Idea 1.3 jtdm,FURA ŻONY;-)

Domyślnie

Chodzi mi o to aby światła tył też się świeciły a z przodu lampy na postojowych wtedy ledy robiły by za "halogeny". Chciałem kupić dzienne na zwykłej żarówce ale nie udało mi się znaleźć.

Zestaw jest z wbudowanym automatem a kable podpinałem krócej do każdej lamy osobno jedynie plus z stacyjki idzie na dwie, masa jest z silniczka od reflektorów
    kolego,białe kable możesz wywalić bo są zbędne.Lampki łączysz równolegle,czerwony dajesz do plusa po kluczyku a czarny do plusa od świateł mijania i masz co chcesz.Czemu tak chcesz to Twoja sprawa,ale zestaw będzie świecił zgodnie z Twoim oczekiwaniem.Gdybyś jednak chciał jeździć przepisowo to czarny dajesz na plus od postojowych.Wbudowany automat to pic na wodę fotomontaż,rozbierz jedną lampkę i zobacz co jest w środku.Na czerwonym kablu dajesz lampce plus,a na czarnym masę,dopóki nie włączysz świateł np.mijania jeśli pod nie dasz czarny to masz tam minus,jak włączysz to na kablu pojawia się napięcie,lampki dostają 2xplus i gasną.Ot cała ich automatyka.
    A tak na marginesie to jak ktoś chce mieć DRL-y i przy okazji nie chce ubierać ładnego auta w dodatkowy balast to ja polecam moduł dzięki któremu żarówki od świateł drogowych świecą jako DRL.Świecą tak na 30%(jest regulacja od 15 do 40%),zapalają się płynnie nie po zapłonie ale po rozruchu,do tego kontrolka od drogowych świeci w kabinie i wiemy,że świecą.Dzisiaj takie coś zamontowałem u siebie i jestem 100% zadowolony.Nie robię tym nikomu reklamy,jak ktoś będzie zainteresowany to sprzedawcę niech sam wybierze.
    pozdrawiam