no ja zadnego nie widze, troche chlodnic w aucie jest ale zadna nie jest od skrzyni.
no ja zadnego nie widze, troche chlodnic w aucie jest ale zadna nie jest od skrzyni.
Chłodzenia nie ma, ale akurat w alfach to nie jest problemem.
Co do awaryjności tych skrzyń to jest na takim samym poziomie jak w innych autach. Nie oszukujmy się, te skrzynie się nie psują tylko się zużywają i przebieg 200 tys jest jak najbardziej normalnym przebiegiem gdzie można się spodziewać remontu skrzyni. Co do kosztów remontu nawet 6k to porównując z tym samym przebiegiem manuala, trzeba liczyć 2 sprzęgła i jedno koło dwumasowe (mówię o 2.4 jtdm). W skrzyniach GM przy tym przebiegu lubią się już odzywać synchronizatory 2 i 3 biegu. Podsumowując koszt będzie porównywalny do całkowitego remontu skrzyni automatycznej. Każdy świadomy człowiek kupując automata z przebiegiem 200 tys. musi się liczyć z ewentualnym kosztem remontu.
Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T
skrzynie mercedesa wytrzymuja po 300tys bez problemu, takie przypadki znam, czasami siadaja tylko sprzegla hydrokinetyczne ktore nie sa osobistymi produktmi mb, a cale skrzynie to ich wytwornia, wiec mozna zrobic bezawaryjna skrzynie, ale wiadomo ze lepiej jest to zrobic firmie ktora produkuje auta niz firmie ktora zyje z produkcji skrzyn i elementow zastepczycha nasze 166 byly rywalami wlasnie np e klasy w 211 i nie powiem komfotem itp nie odbiega, wykonczeniem juz troche wiecej ale skrzynie dla mnie to przepasc neistety...
ja sie liczylem z remontem skrzyni, wiedzialem ze kupuje dosc tanio swoj model w porownaniu z innymi na alle, dodatkowo za kolor zew i wew mozna byloby ja drozej wystawic, silnik dziala jak nalezy, zawiecha byla spoko, blachy tez wiec zostala skrzynia![]()
Jak to jak? Świetniechodzi idealnie
No to super, oby tak dalej![]()
A komu rzęzi konwerter na zimnym?
Ze skrzynią automatyczną jest jak z zębami, kto dba ten maA że nie zawsze wiemy jak poprzedni właściciel dbał o skrzynię, tak więc rosyjska ruletka.
Jeśli dareme89 chodzi o Twój objaw to problem z 3-4 to jest właśnie zawór lock-up. Klasyczny objaw. Podłączałeś skrzynie do kompa?
Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T
nic jeszcze nei robilem, jako student moj jedyny sposob zarabiania do pazdziernika to polerowanie aut i ich czyszczenie wiec klasycznie brak funduszy na to. Ale w pazdzierniku za "pierwsza" prawdziwa wyplate trzeba sie przejechac i zobaczyc co z ta skrzynia
zf akurat robi dobre skrzynie, wiem ze do wielu sportowych modeli tez robi, ale jakos o aisin pierwzy raz slysze i czytlem keidys wypowiedz jednego wlasciciela serwisu asb i mowil ze czesto 200tys to koneic.
z drugiej strony jak te skrzynie maja normalnie chodzic jak moja 200tys przejechala na jednym oleju![]()
jeszcze trochę i temat zejdzie do porównania która generacja AR 166 jest trwalsza.
Jak dbasz tak masz!
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"