Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 107

Temat: Wymiana GRILA w AR 159

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Bo burak w razie zwrotu towaru i tak zarobi na wysyłce
    Proponuję omijać z daleka sprzedawców, którzy zawyżają koszty wysyłki - też miałem przeprawę z takim, jak bocian.

Użytkownik Świeżak Avatar BeBe
    Mieszka w
    SG
    Auto
    159SW 2008

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post
    Witam, nie chcę zakładać nowego tematu odnoście SCUDETTA, a mam pytanie do ludzi od detailingu

W jaki sposób można ogarnąć ten pseudo chrom? Na szczęście jest jeszcze w dobrym stanie, tzn nie ma za bardzo bąbli czy pęknięć, a chciałbym go trochę 'odnowić', bo niezły osad na nim osiadł. Tutaj zdjęcia :
    https://www.dropbox.com/s/guw1knu2ui...2012.06.11.jpg - boczek w górnym poziomie przetarłem lekko palcem i delikatnie osad zszedł, co można porównać z niższym poziomem

https://www.dropbox.com/s/luewb8zb6b...2012.05.48.jpg - tutaj wygląda już natomiast strasznie

Czy jakimiś domowymi sposobami można to ogarnąć? Jakiś ocet czy coś? Żeby nie uszkodzić powłoki, bo to cholerstwo takie delikatne, że już widziałem ogrom 159tek ze 'szczerbatym' scudetto.

No i dodatkowo : czy ktoś wie czy można dostać ten chromowany okrągły element dookoła emblematu na tylnej klapie? https://www.dropbox.com/s/qtswei77i0...2012.06.42.jpg Bo trochę podjadł go kamień czy cholera go wie, też jakiś osad, i robi mi nieładne zacieki w dół maski ...
    Nawet nie zauważyłem tego tematu wcześniej, jest to piękny efekt mycia auta na myjkach samoobsługowych. A dowiedziałem się tego kiedy znajomy lakiernik na pytanie jak się tego pozbyć, stwierdził wprost "samoobsługowe myjki". Na tych myjkach stosują bardzo silne środki chemiczne ponoć dla lepszego usuwania brudu. A niech ktoś spróbuje z wiaderkiem umyć pod domem, to zaraz sąsiedzi wezwą SM.

Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Bo burak w razie zwrotu towaru i tak zarobi na wysyłce
    Za czasów 156 męczyłem sie właśnie z nimi o koszty wysyłki jak przysłali zły towar i nie dość że nie chcieli zwrócić kosztów odesłania złych części to jeszcze chcieli żebym zapłacił za wysyłkę tych dobrych już części
    tu jest czarny:
    http://allegro.pl/grill-alfa-romeo-1...264813583.html

a tu chrom:
    http://allegro.pl/grill-fk-alfa-rome...239285549.html

choć ten akurat chyba nie za wiele różni się od ori a i wysylki są spoko

a tu jeszcze jakiś czarny chrom:
    http://allegro.pl/grill-alfa-romeo-1...263232362.html

ale troche dużo

ja mam grigio titanio kolor i tak myśle czarne felgi czarny dach i taki grill choć lepiej może byłoby ori jakoś okleić no i klamki tylko nigdzie nie widziałem czy by to pasowało a wy jak obstawiacie ?? bo tam gdzieś Tomek_KRK na dole napisał że żółty by pasował
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 01-06-2013 o 14:58

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Żółty.
    Dowcipniś

Na razie póki co nie będę tego malować, ale pewnie za pół roku coś będę musiał ogarnąć.

A co do myjek, raz tylko byłem na automatycznej, auto mam dopiero od sierpnia ub.r. , tak to tylko albo u siebie przed domem, albo na ręcznej. Cóż, poprzedni właściciel widać szedł na łatwiznę

A ile kosztuje oryginalny grill z ASO albo z jakiegoś pewnego źródła? Ktoś się orientuje?

Bo te prezentowane przez loco to jednak troche brzydkie są :> To 'sitko' w środku wygląda słabo, chociaż niby ma chronić chłodnicę, która normalnie jest golutka ;D

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Proponuję omijać z daleka sprzedawców, którzy zawyżają koszty wysyłki - też miałem przeprawę z takim, jak bocian.
    tak też robię
    lepiej dać więcej za towar a mniej za wysyłkę bo w razie W nie ma problemu z utratą wysokich kosztów wysyłki :-)

no ale temat nie o tym
    kończymy oftop :-)
    dexx nie polecam :-)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

to prawda Ci co przesyłki zawyżają to już na potęge na necie jest... :/ najlepiej odebrać osobiście ale czasem mija się to z celem... jak np telefony "chinole" sa po 20 zł za wypasiony ale wysyłka 100zł bo niby że z chin w co szczerze wątpie ale może być to pewnego rodzaju "chłyt marketindody" gdzie sprzedaje się coś tanio ale za wysyłke placąc 3 razy tyle można dużo przykładow podać typu "cena wysyłki za jedną sztukę" kolejna to 2 razy tyle itp

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post
    Dowcipniś

Na razie póki co nie będę tego malować, ale pewnie za pół roku coś będę musiał ogarnąć.

A co do myjek, raz tylko byłem na automatycznej, auto mam dopiero od sierpnia ub.r. , tak to tylko albo u siebie przed domem, albo na ręcznej. Cóż, poprzedni właściciel widać szedł na łatwiznę

A ile kosztuje oryginalny grill z ASO albo z jakiegoś pewnego źródła? Ktoś się orientuje?

Bo te prezentowane przez loco to jednak troche brzydkie są :> To 'sitko' w środku wygląda słabo, chociaż niby ma chronić chłodnicę, która normalnie jest golutka ;D
    na allegro jak patrzylem to masz mniej wiecej przedzial 190-230 zl za oryginalne scudetto

Użytkownik Świeżak Avatar warsztatpusz
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    159 Ti SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Witam przedstawiam moją 159 Ti z czarnym Grillem.
    Ze względu na to że czarny Grill w formie Oryginalnej nie występuje w sprzedaży zostal oklejony folią czarny połysk.
    Dla mnie jest rewelacja ale czekam na komentarze.
    Mysle ze jak BMW czy Audi może miec czarny grill i wygląda swietnie to dlaczego Alfa nie może!!!Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130908_165443.jpg
Wyświetleń:	843
Rozmiar:	176.5 KB
ID:	108231Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130908_165455.jpg
Wyświetleń:	593
Rozmiar:	188.7 KB
ID:	108232Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130908_165511.jpg
Wyświetleń:	797
Rozmiar:	131.6 KB
ID:	108233

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał warsztatpusz Zobacz post
    Dla mnie jest rewelacja ale czekam na komentarze.
    Ciekawe spojrzenie...
    Osobiscie jednak zamiast folii wolalbym go oddac dobremu lakiernikowi,aby go wylakierowal na "czarny fortepianowy"

Użytkownik Świeżak Avatar Robalgis
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW 1.9 16v JTD 2006, Fiat 126p 1988, Ducati Monster 695 2007, AR 145 1.4 TS 1998 (2005-2010)

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    W kwestii scudetto nic lepszego nic fabryka raczej się nie wymyśli
    Całkowicie się zgadzam. Czarna wersja do mnie nie przemawia.