Jak w temacie, czy orientujecie się ile czynnika wchodzi? Instrukcja nie podaje.
Jak w temacie, czy orientujecie się ile czynnika wchodzi? Instrukcja nie podaje.
.... bo podaje naklejka pod maską..... na tej nakładce nad chłodnicą....
dzięki!
700 ml
Gram jak już..... Każdy silnik może mieć inaczej.
Niech i tak będzie kolega zapewne załapał. 700ml=700g w przedlifcie, w po źródła za podają 650g/ml. A z resztą te maszyny są tak inteligentne teraz że po wpisaniu modelu rocznika pojemności same już wiedzą ile brak czynnika do układu.
Wszystko sie zgadza pod jednym warunkiem...że maszyna ma dobre dane w bazie. Będąc swoimi autami u rożnych magików to ci bardziej kumaci pytają o dane, bo w maszynach są zdrowe byki i potem problemy. I o ile za mało czynnika to mały problem, to już za dużo potrafi spłatać figle. Marek coś o tym wie
Wysyłane z mojego MB526 za pomocą Tapatalk 2
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Dokładnie tak a nie inaczej danus![]()
Hmmm. To moja jest specyficzna chyba. Latem stwierdziłem, że klima nie dmucha chyba tak jak dawniej. Żona, która używa auta na codzień, a nie okazjonalnie jak ja, nie widziała żadnych problemów. Pojechałem do swojego magika, a ten sprawdził temp w wylocie nawiewów - ok 7st., sprawdził ciśnienia - też ok. Ja natomiast mocno się uparłem i ściągneliśmy cały czynnik - okazało się, że brakuje 80 gram. Powinno być 500, z było 420. Swoją drogą, to wg rozpiski z jakiejś maszyny właśnie walajacej się po forum,to powinienem mieć 700, natomiast wlepka pod maską twierdzi że 500.
Wysyłane z mojego MB526 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez danus77 ; 10-09-2013 o 11:16
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77