Witam, mam mega problem z przegubem zewnętrznym (tym od koła) dokładnie prawym! Kupiłem Alfe 156 JTD w czerwcu tego roku! Wszystko fajnie miałem kilka niespodzianek z czujnikiem położenia wału ale już wymieniłem na nowy i silnik odpala jak igiełka na ciepłym silniku aż miło. Ale do rzeczy! jakiś miesiąc temu zaczął na skręconych kołach i skręcie w prawo strzelać przegub, zakupiłem firmy GSP tak owy za 120zł pojechałem do mechanika zapłaciłem 70zł za wymieniane! I co ??? dokładnie po 2 dniach od wymiany przegub strzela na nowo tragedia!!!! po dwóch tygodniach od wymiany strzela gorzej jak ten stary!!! Nawet na jeździe na wprost, zajechałem do mechanika gumy wszystko na miejscu nasmarowany jak należy! Wkurzyłem się poczytałem trochę i wybrałem przegub firmy Matelli produkt włoski wszyscy zachwalają na każdym forum, zapłaciłem 240zł ok wymieniłem tydzień temu już sam bo w alfie w sumie nie jest to nic trudnego! I co ??? Tydzień była cisza nic nie strzelało!!! dzisiaj strzela nawet na lekkim skręcaniu kół w prawo i dodaniu gazu (lekko powiedzmy na pół gwizdka) Dodam tylko że guma jest na miejscu, przegub nasmarowany i założony poprawnie! CO JEST GRANE??? Bo mi ręce opadają ! Szukać używki oryginału? Czy co? Wszyscy się dziwią bo mówią ze nawet te GSP do pół roku wytrzymują bez problemu! Dodam jeszcze że auto jest eksploatowanie bardzo delikatnie żadnego ruszania z piskiem czy coś takiego! Proszę o jakieś sensowne rady! Pozdrawiam i dziękuje.