Witam wziąłem się dziś za to ponieważ rano zdążyłem odpalić samochód przejechać trochę i zgasł i tak ze 4 razy wyjąłem regulator był czyściutki i wyszedł lekko aż mnie coś to zdziwiło ponieważ ktoś napisał że trzeba go okręcić w lewo .I teraz pojawia się problem bo jest wyżłobienie zy pownien być tam oring czy nie ja kupiłem bo nie wiedziałem załączam zdjęcie z oringiem.Ktoś na innym forum powiedział że powinny być 3 jakiś metalowy biały i czarny lub zielony tylko ,metalowego nie widzę. Co do czujnika ciśnienia kupiłem od Fiata Bravo 105km 1.9 będzie pasować bo mają inne numery. W końcu nie wiem czy te błędy przepływki i czujnika powietrza mogą się przyczynić bo gaśnięcia .Był taki objaw że musiałem odczekać nie moglem od razu odpalić. Czujnik ciśnienia jest tak drogi że ho ho 800 zł wiec kupiłem używany .Czekam do jutra na nowy filtr i wszystko złożę tylko aż mi się nie chce wierzyć że od razu regulator i czujnik. Czy tak jak na zdjęciu ma tam być oring czy ma być wyżłobienie ?.Z góry dzięki za pomoc i przeprasam za chaos myśli
- - - Updated - - -
Acha jeszcz ew innym temacie 2,4 CR o regulatorze wyczytałem że to może być lejący wtrysk ale na zimnym silniku prawie? w razie czego proszę o opis jak je sprawdzić? czytałem ten temat ale nie wiem gdzie strzykawki podłączyć
- - - Updated - - -
Proszę pomóźcie bo nie wiem czy założyć ten czujnik na listwę co kupiłem czy stary może brak oringa spowodował błąd czujnika ciśnienia? wymienie może przepływkę na starą orginalną bo na niej nie było błędu a czy ten błąd egr możę być przyczyną czy to po prostu przez zaślepienie ?