blackalfa166, jak sobie poradziles z tym problemem?moja ma taki sam problem
blackalfa166, jak sobie poradziles z tym problemem?moja ma taki sam problem
wizyta w serwisie i podpięcie pod kompa w celu sprawdzenia czy któryś z czujników nie padł ... examiner nie wychwycił błędów.
okazało się że jakiś metalowy syf wpadł niefortunnie pod piastę w miejsce gdzie jest magnetycnz obręcz z której zczytywany jest sygnał ... i to coś zaburzało pole magnetyczne i powodowało złe odczyty
wyczyściłem wszystkie koła magnetyczne na piastach i wszystko zaczęło działać normalnie
Witam i dzięki blackalfa 166 za info ja mam to samo jesli mozesz to napisz w ktory miejscu są te koła magnetyczne na piastach z gory dzieki czy trzeba odkrecac czujniki z AbS pozdrawiam <hello>
Alfa i jej ochroniarz
wlasnie,moze maly instruktarzyk jak to zrobic byli bysmy bardzo wdzieczni :mrgreen: pozatym jaki to ten matalowy syf?z czego to?
tarcze w miejscu gdzie nie są ścierane rdzewieją to proces naturalny i czasami się coś odłupie i wpadnie na pierścień i się przyklei.
Jak rozbierzecie tarcze to zobaczycie że na tych pierścieniach jest pełno syfu poprzyklejanego w ciekawy wzorek zresztątworzy się taka jakby zębatka którą trzeba ścierą zetrzeć oczyścić też czujnik ABSu który niemalże przylega to tego pierścienia i wszystko będzie OK
pierścień magnetyczny ABSu jest na piaście inaczej łożysku koła i przykryty jest właśnie tarczą.
trzeba zdjąć koło - następnie tarczę hamulcową i piasta będzie na wierzchu
Wielkie dzięki za naukę w poniedziałek biorę sie za to ale myslę czy niewymienić przy jednej robocie tarcze bo juz są nie najlepsze pozdrawiam <hello>Napisał blackalfa166
blackalfa166, i potym co tu napisales uwazam jestes wielki :mrgreen: w poniedzialek jade na podnosnik :mrgreen: