mam nr centralki jak krzyzie, kilka tygodni jazdy z diodami nic nie dało
Jutro specjalnie dla Was zrobię filmik z diodami przy moim panelu. Zobaczymy jak będą świecić![]()
Wszystkie alfy w dieslu z dodatkowymi grzałkami które widziałem miały panele ...50 lub ...60.
Nie widziałem żadnej z panelem 1560514400 - taki siedzi w mojej v6 (fabrycznie) a tam nigdy w oryginale nie było dodatkowej grzałki.
Więc hm... ten panel chyba nie zadziała...
Jaboleq - będzie miło. Ale u Ciebie na bank będzie świecić bo masz panel odpowiedni wg epera. Jakby tak ktos zapodał fimik ze święcącymi diodami na panelu ...60 to by było wydarzenie.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Hmm chciałem teraz sprawdzić i nagrać film ale ... no właśnie ale się nie włączyło przez 10 min od odpalenia silnika na biegu jałowym.
Nie wiem czy warunki zostały spełnione.
Temp zewn. 15 st
Temp grzania 24 st
Sprawdziłem napięcie i dochodzi do przekaźników. Idę z kompem podłączyć aby zobaczyć co wykrywa klimatyzacja (temp, obroty, napiecie aku).
Obroty silnika powyżej 700 obr/min,
tem. silnika (płunu) poniżej 60 st. C
napięcie akumulatora powyżej 12,2v
To musi być spełnione.
Wiem wiem co musi być spełnione. Teraz coś mi się wykrzaczył AlfaOBD (rozłącza).
W między czasie jak sobie naprawię to proszę kogoś o sprawdzenie przy pakiecie zimowym co mu pisze przy Czujniku mgły oraz Czujnik zanieczyszczeń - u mnie ciągle jest zwarcie do +V akumulatora. I chyba to muszę sprawdzić .
Rozłącza? - sprawdź napięcie akumulatora.
MultiEcuScan pełny 1.4 pokazuje obroty 704 na wolnych, aku 13,4 , temp wody - nie wiecej niz 32 stopnie bo dopiero sie rozgrzewa. Możliwe, że wolne obroty nie spełniają warunków i trzeba jechać
Co do Czujnik Mgły oraz Czujnik Zapachów - proszę sprawdzić w AlfaOBD. Proponuję z mojego chomika wersję 1.6.4 bo chyba nowsze mają jakiś bug.
Tam jest opcje Przeczyt. stanu w zakładce Stan/Usterki.