Strona 27 z 59 PierwszyPierwszy ... 171819202122232425262728293031323334353637 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 582

Temat: Typy przepływomierzy/wkładek

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Rypin
    Auto
    147 x 4, 166, 159 - byłe / GT - obecne

Domyślnie

ja Wam powiem tylko tyle
    kupilem magneti - od samego poczatku auto fixowalo (2.0 ts) - wymienilem na druga przeplywke - rowniez magneti - rozwniez zonk (podmienilem w hurtowni)
    zalozylem boscha - nowego - koniec problemow..

i nie piszcie o maxgear, kagerach i innych g...
    sprzedawcy mowia ze to tylko firmy pakowacze - ze to org rzeczy dobrych producentow - tak sa nauczeni - to musza mowic
    prawda jest taka ze kager i maxgear robi wiele rzeczy sam.. i neistety to nie moze dzialac

serio wierzylem w magneti i jesli "taka firma" jest szajsem (2szt wykluczaja przypadek) to sorrki..
    10 cylindrów, 475KM = Tribeca B9 żony / Forester XT MY06 mój

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

JEśli chodzi o MaxGear to jak przejżysz ten watek to chłopaki wrzucili wykresy z tej przepływki i były ok.
    Więc nie ma co generalizować, MaxGear tez się trafi dobry.

a Magneti Marelli też został juz sprawdzony tu na forum. Żwir.
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał jaktob77 Zobacz post
    ja Wam powiem tylko tyle
    kupilem magneti - od samego poczatku auto fixowalo (2.0 ts) - wymienilem na druga przeplywke - rowniez magneti - rozwniez zonk (podmienilem w hurtowni)
    zalozylem boscha - nowego - koniec problemow..

i nie piszcie o maxgear, kagerach i innych g...
    sprzedawcy mowia ze to tylko firmy pakowacze - ze to org rzeczy dobrych producentow - tak sa nauczeni - to musza mowic
    prawda jest taka ze kager i maxgear robi wiele rzeczy sam.. i neistety to nie moze dzialac

serio wierzylem w magneti i jesli "taka firma" jest szajsem (2szt wykluczaja przypadek) to sorrki..
    A ja wywaliłem Boschowskie G, bo dokonywał pomiarów tylko do 1150 i był ospały jak niedźwiedź w grudniu. Na przykład MaxGear ładnie mierzy do 1350 i jesli ktoś ma zamiar wyciągnac więcej, to spokojnie może smoke map przeskalować do tej wartości.
    Bosh jest takim samym pakowaczem jak pozostali. Doinwestowuje i wykupuje fabryki w Meksyku, Chinach, Turcji. Przejmuje technologie. No i Polska, bo tu też jest tania siła robocza. Ale o tym trzeba czytać samemu, a nie ufnie wierzyć w bajania sprzedawcy o nikłej wiedzy. Również tej inżynierskiej.
    Nawet wystarczy pomyśleć, że jeśli taki MaxGear pokrywa 90% rynku europejskiego i azjatyckiego przepływomierzy, to gdyby robili taki niedziałający szajs, to już dawno poszliby z torbami. Nie byli by też notowani w TeDoc.
    A co do robienia samemu, to jakbyś przed napisaniem tego tekstu chociaż spojrzał na stronę MaxGear, to nie pisałbyś bzdur o tym, że robią wiele rzeczy sami. Pisza wprost, że produkty pochodzą od czołowych renomowanych fabryk, a tylko nad samą kontrolą techniczna czuwają ich ludzie. Tak obecnie robią wszyscy,a w tym też ten św. Bosch.
    Prawdę mówiąc głęboko w poważaniu mam co ty kupisz. Tylko szkoda tych chłopaków, którzy wywalają kasę za znaczek dzięki twórcom forum-legends.

P.S. Jakież było zdziwienie mojego sąsiada, gdy do swojej A4 kupił sprzęgiełko Bosch-a (zółte opakowanie z czerwonymi napisami) a w środku... INA Ale to prawdziwa Bosch-owska jakość, a każde sprzęgiełko innej firmy to nawet kręci się w inna stronę
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Romeo Avatar Grand231
    Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9mJTD 16 V 150 KM

Domyślnie

Ja wam panowie powiem tak, muszę też kupić przepływkę przed chip tuningiem bo obecna dość mocno pikuje w dół wartości pomiarów, cały czas waham się nad MaxGearem, i pewnie go kupię bo to nie majątek (czekam tylko na jakąś ekstra kasę ). Co do Boscha mi też każdy mówi że Bosch to klasa sama w sobie itp. Ale nasze dywagacje na temat Maxgeara są podparte testami sdero, które jednoznacznie wskazują na to że jednak Maxgear jest ok .

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Też stałem przed takimi dylematami jeszcze wczoraj. Ale skoro maxgear krzyczą 250 (mam obok siebie przedstawiciela) a za boscha 320 to kupiłem boscha.

Sent from my iPhone 4S
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Romeo Avatar e5nio
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Bella 156,1.6 16V, 98r :),Bella 147 1.9 JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał redek83 Zobacz post
    Też stałem przed takimi dylematami jeszcze wczoraj. Ale skoro maxgear krzyczą 250 (mam obok siebie przedstawiciela) a za boscha 320 to kupiłem boscha.

Sent from my iPhone 4S

Ile ??????????? :O 250zł za Przepływomierz MaxGear, w Rzeszowie do mojej belli 150zł :O :O :O i z tego co czytałem to te wkładki podchodziły do silników 1.9 TD i 1.6 16V TS :O ... (mogę się mylić ale ktoś pisał to tu gdzieś). Jeżeli chcesz to mogę Ci sprawdzić u mnie w mieście cenę. napisz na PRIV

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał redek83 Zobacz post
    Szczęka mi opadła... 120 zł przebicia... ponad 90% w stosunku do cen rynkowych, na których już się zarabia... i to jest przedstawiciel
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Ja też mam wkładkę maxgeara - nie pracuje idealnie, ale na pewno lepiej niż bosch.
    Podczas testów wkładki boscha nie doszła ze wskazaniami wyżej niźli 900mm3/i.
    Maxgear doszedł do 1050. Ideału nie ma, ale jest lepiej niż na boschu.
    A naprawdę boschowskich wkładek wytestowałem całe mnówstwo.
    Ale, jak zawsze jest ale - była pęknięta wtyczka. Wymieniłem - niestety na używkę, i to był błąd.
    Dało się tylko lutować po kablach. Po tym zabiegu maxgear dochodzi do niecałych 900mm3/i, bosch "kończy" pracę tym razem na 780mm3/i.
    Dzisiaj odbieram oryginalną nową wtyczkę (masakra, musieli ją targać z Włoszech) więc założę i wykonam pomiar.
    Jeszcze takie pytanie, do nowej wtyczki są nowe konektory - jak to zamontować? na ścisk, czy raczej wlutować?
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

O ile się dobrze orientuję, to konektory we wtyczce są zaciskane.

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Grand231 Zobacz post
    Ja wam panowie powiem tak, muszę też kupić przepływkę przed chip tuningiem bo obecna dość mocno pikuje w dół wartości pomiarów, cały czas waham się nad MaxGearem, i pewnie go kupię bo to nie majątek (czekam tylko na jakąś ekstra kasę ). Co do Boscha mi też każdy mówi że Bosch to klasa sama w sobie itp. Ale nasze dywagacje na temat Maxgeara są podparte testami sdero, które jednoznacznie wskazują na to że jednak Maxgear jest ok .
    Chciałem kupić przepływke nawet w sklepie który mi polecił sdero.
    Niestety żaden sklep, nawet ten nie da Ci gwarancji, że przepływka da parametry jak oryginał. Stukałem, pisałem, dzwoniłem. To pewna informacja.
    Wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam. To niestety loteria. Jedna kupiona przepływka w ogóle się nie odezwała.