Ty nawet nie rozróżniasz pojęcia potocznego z pojęciem prawnym. O tym dobrze wiem ale ty chyba nie wiesz o tym, że 12 lat mojego życia spędziłem rozpatrując akty prawne. Więc bądź tak łaskawy i nie zwracaj mi uwagi na brak znajomości przepisów, bo źle trafiłeś.
Właśnie regulacja
ustawy z dnia 27 lipca 2002 roku o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu Cywilnego w zakresie dotyczącym niezgodności towaru z umową ma zagwarantować konsumentowi, że towar wydany mu przez sprzedawcę będzie odpowiadał umowie. Towar
jest oznaczony przez producenta jako zamiennik, więc godny z przedmiotem wzorcowym, którego jest zamiennikiem. Sprzedawca ma podstawę do twierdzenia o zgodności towaru w postaci zapewnienia producenta. I tutaj jeśli dobrałeś poprawnie, sprzedawca dobrał, potwierdził katalogowo, a ci nie działa, to była to dobra wola sprzedawcy, że od ciebie towar odebrał. Inaczej możesz biegać, robić ekspertyzy, skarżyć o niezgodność z umową ale producenta. Sprzedawca nie ponosi winy.
"Jedzmy G-no ! Miliony much nie mogą się mylić !" - nic nie robili. Opierają sie na opinii takich much
Rozumiem więc, że każdy z tych towarów zamienników jest sprzedawany bez gwarancji (tej prawnej)

Dziwne, ja dostałem takową wraz z przepływomierzem

Czy jednak w tym przypadku myślisz o gwarancji w rozumieniu jej potocznego znaczenia ? Bo już tak mieszasz, że nie wiem. Odpowiem w rozumieniu potocznej, ty zanegujesz to prawną. Odpowiem w kwesiti prawnej, ty zanegujesz w rozumieniu potocznym. I tak w kółko abyś tylko swoje żale udowodnił
syfon
No ale teraz to nie rozumiem.
To znaczy że oni mi złą dobrali?
@sdero
46559804 = FS-252 =
http://allegro.pl/listing/listing.ph...ope=automotive
A jak kupowałeś u nich, to
http://allegro.pl/przeplywomierz-pow...530527042.html
Jak byk pisze: FIAT 46559804. Pisałem ci, że oni jacyś dziwni są

Nic ze mną nie ustalałeś tylko pytałeś czy będzie pasować. Wybacz ale nie jestem twoim aniołem stróżem, a ty jesteś dorosłą osobą. Mam czas, to odpowiadam. Nie mam czasu na kontrolowanie tego co ktoś wybrał.
Przestań robić OT. Myślę, że ludzi nie interesują twoje żale.
- - - Updated - - -
Nie, nie traktuję tego w ten sposób. Chodzi mi tylko o to aby ludzie nie naciągali się finansowo jeśli maja dobry produkt w dobrej cenie. Ale widać nie opłaca się taka działalność

Dla tego też nawet logów nie chciałem zamieścić. Wiedziałem, że wcześniej czy później będzie święta wojna

... mogłem zachować wiedzę dla siebie. Teraz miałbym spokój, a czas poświęciłbym na lepsze cele niż dziwne spory.