da się kupić w bardzo dobrym stanie samochód w bardzo dobrych pieniądzach, to nie jest nic dziwnego, tylko trzeba mieć umiejętność wyczucia sprawy ... ja jako że kupuję na Ebay w USA coś od czasu do czasu to tam widać to bardzo ładnie , raz za czas trafia się ktoś kto sprzedaje coś okazyjnie ... tak samo jest na Allegro .. czasami jest tak, że ktoś potrzebuje szybko pieniędzy albo ktoś otrzymał coś w rozliczeniu ... to są prawdziwe przypadki i na prawdę wystarczy troche logiki żeby kupić bdb sprzęt ... jeżeli ktoś np. chce tak jak ja kupić auto za 4000 zł, to patrzy na zakończone aukcje w Allegro, na takie aukcje które poszły okazyjnie i czeka się na coś podobnego ... no i jeżeli ktoś zobaczy że światełko kokpitu się nie świeci i dyskwalifikuje sprzęt całkowicie to też jest bezsens .. trzeba logicznie podchodzić do zakupu - tylko logika daje zaoszczędzić wiele wiele pieniędzy
jeżeli mam zamiar kupić coś tak złożonego jak samochód, to najpierw siedzę godzinami nad opiniami ludzi ... następnie na tej podstawie robi się na kartce listę wszystkiego co trzeba sprawdzić przy aucie, oczywiście przejechać się autem, pogonić je ostrzej itd., sprawdzić przede wszystkim największe usterki tych modeli no i po dłuższym zastanowieniu rozważyć zakup ...
ale przenigdy nie podchodzić do bardziej złożonych rzeczy bez wcześniejszego przygotowania
tu nie potrzeba żadnych opinii speców z pobliskich warsztatów - i tak wszyscy powiedzą że bezpiecznie jest kupić niemca lub japońca, Ty sam jako kupujący możesz wiedzieć po przestudiowaniu lektury w internecie 300% więcej o danym modelu od 90% mechaników