I tu jest ukryta cała pointa.Napisał oran
Myślę, że dla jednego pedał będzie miękki, a dla drugiego twardy, a dla trzeciego w sam raz. Trzeba by ustawić samochody koło siebie i po kolei porównywać, który jak hamuje..
I tu jest ukryta cała pointa.Napisał oran
Myślę, że dla jednego pedał będzie miękki, a dla drugiego twardy, a dla trzeciego w sam raz. Trzeba by ustawić samochody koło siebie i po kolei porównywać, który jak hamuje..
Niestety u mnie sytuacja przybrała już nieciekawy obrót spraw. W sumie to obrót zaliczyłem dosłownie..
Moje hamulce są beznadziejne i póki co nie wiadomo co im jest.
Pedał jest przeraźliwie miękki, a skuteczność hamowania też taka sobie, pomimo tego, że teoretycznie wszystko jest sprawne.. :roll:
Zamówiłem sobie dzisiaj przewody w oplocie stalowym. Kosztują majątek, ale moje przewody już swoje przeszły więc i tak wypadałoby je wymienić. A po drugie znalazłem wiele sugesti, że za gumowaty pedał hamulca mogą odpowiadać właśnie gumowe przewody.
Na przewodach w stalowym oplocie tego efektu nie będzie. Kolejną ewentualną przyczynę słabych hamulców wyeliminuje, ale czy skutecznie tym razem to się dopiero przekonam..
Do tego zamówiłem płyn z najwyższej półki Motul RBF 600. Udało mi sie go dostać po rewelacyjnej cenie 25pln za butelkę :shock:
dareme89
Korektor znajduje się na belce tylnego zawieszenia.Dociążenie tylnej osi powoduje powoduje ugięcie sprężyn i ruch wahacza,który to ruch jest przenoszony na korektor przez małą sprężyną i dzwignię.Właśnie ta dzwignia często koroduje i przestaje być rychoma co wpływa na brak korekcji siły hamowania tylnych kół.Zablokowanie się tej dzwigni w pewnej pozycji sprawia że hamowanie tyłu jest minimalne.
Przewody przyjechały w środę.Napisał rigobert
Od momentu zamówienia do odbioru minęły 3 tygodnie bez dwóch dni, czyli tyle ile zapowiadał sprzedawca.
Przewody zamówiłem w sklepie:
www.re5pect.pl
Polecam, dobry kontakt. Nie miałem problemów z dogadaniem się i ustaleniem wszystkich szczegółów. Sprzedawca zgodził się, aby zapłacić za towar dopiero gdy przyjedzie z UK od producenta.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to poniżej wklejam zdjęcia przewodów.
Montaż po świętach. Zobaczymy, czy przewody dadzą spodziewany efekt. :roll:
![]()