Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    159 2.2 JTS, sedan, pierwszy właściciel w Austrii, drugi w Polsce, 110k, ogłoszenie wisiało bodajże miesiąc i byłem jedynym chętnym...
    ważne ze obecny kierownik zadowolony reszta się nie liczy

Karuzel
    Gość

Domyślnie POMOC PRZY ZAKUPIE AR 156 1,9 JTDM W CENIE 23-27k PLN

Witam Koledzy,
    To mój pierwszy wpis na tym forum. Po kilku latach czekania, wreszcie wydaje mi się, że mogę kupić moja pierwszą bellę! Mój budżet to ok. 23-26k zł (+ 3-5k na wydatki po zakupie), interesuje mnie auto z 2006/2007 (nowszego raczej w tym budżecie nie znajdę).

Po przejrzeniu forum mam wątpliwości, czy uda mi się trafić na w miarę sensowny egzemplarz, który nie będzie miał najechane powyżej 300k km i będzie składany z 3 aut. Powoli przygotowuję się tez na kilkumiesięczne poszukiwania. Na początek zacząłem szukać samochodu w moim regionie, czyli w Łodzi i okolicach. W pt przymierzam się się do obejrzenia tych dwóch egzemplarzy:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3666412347

Rozmawiałem z właścicielem, powiedział, że ma go od lutego tego roku, samochód od 4 lat jest w Polsce, po zakupie od razu wymienił rozrząd. Udostępnił mi VIN: ZAR93900007056016.

Czy możecie coś podpowiedzieć patrząc na zdjęcia, treść tego ogłoszenia? Z góry dzięki za pomoc!

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Te Alfę to kojarzę bardzo dobrze,wisi już jakieś dobre 2 może 3 m-ce na Alledrogo , o ile dobrze pamiętam z początku cena była ok. 27 tyś.. Więc gościu dosyć mocno zjechał z ceny

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Karuzel Zobacz post
    Witam Koledzy,
    To mój pierwszy wpis na tym forum. Po kilku latach czekania, wreszcie wydaje mi się, że mogę kupić moja pierwszą bellę! Mój budżet to ok. 23-26k zł (+ 3-5k na wydatki po zakupie), interesuje mnie auto z 2006/2007 (nowszego raczej w tym budżecie nie znajdę).

Po przejrzeniu forum mam wątpliwości, czy uda mi się trafić na w miarę sensowny egzemplarz, który nie będzie miał najechane powyżej 300k km i będzie składany z 3 aut. Powoli przygotowuję się tez na kilkumiesięczne poszukiwania. Na początek zacząłem szukać samochodu w moim regionie, czyli w Łodzi i okolicach. W pt przymierzam się się do obejrzenia tych dwóch egzemplarzy:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3666412347

Rozmawiałem z właścicielem, powiedział, że ma go od lutego tego roku, samochód od 4 lat jest w Polsce, po zakupie od razu wymienił rozrząd. Udostępnił mi VIN: ZAR93900007056016.

Czy możecie coś podpowiedzieć patrząc na zdjęcia, treść tego ogłoszenia? Z góry dzięki za pomoc!

Kolego jak na mój gust przebieg rzędu 126 tyś jest nierealny... zwróć uwagę jak wytarta jest gałka zmiany biegów i nie wiem czy też czasem nie jest przetarty/porwany mieszek od drążka zmiany biegów (albo to jakaś czarna plama na zdjęciu) natomiast kierownica jest w stanie idealnym (brak jakichkolwiek śladów użytkowania), co według mnie świadczy o jej ponownym obszyciu...
    Następny temat jest taki że sprzedający handluje ciuchami (zobacz inne aukcje użytkownika), więc pewnie ma sklep/jeździ po targach... także nie wydaje mi się żeby auto w jego rękach robiło małe przebiegi...

i cena też jakaś taka niska... po prostu nic nie bierz się z niczego... ale ludzie nadal lubią wierzyć, że ktoś da im coś za darmo albo taniej ( ,,okazyjnie" )... eh... kiedy Polacy się nauczą że nie ma nic za darmo...

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Artek123 Zobacz post
    Kolego jak na mój gust przebieg rzędu 126 tyś jest nierealny... zwróć uwagę jak wytarta jest gałka zmiany biegów i nie wiem czy też czasem nie jest przetarty/porwany mieszek od drążka zmiany biegów (albo to jakaś czarna plama na zdjęciu) natomiast kierownica jest w stanie idealnym (brak jakichkolwiek śladów użytkowania), co według mnie świadczy o jej ponownym obszyciu...
    Jasna kierownica i jasna gałka zmiany biegów zużywa się w 159 bardzo szybko, wręcz błyskawicznie. Nie widziałem jeszcze tego koloru, który byłby w stanie przynajmniej zadowalającym. W tym wypadku ocenianie przebiegu po tych elementach jest niemiarodajne. Zastanawia jednak to, że kierownica jest idealna i nie widać z daleka, żeby została obszyta a gałka jest dojechana.

Dla mnie niska cena bierze się połączenia kolorów, ciemnozielony lakier z niezbyt ciekawym brązem kierownicy i góry deski rozdzielczej. Może w rzeczywistości wygląda to lepiej, na zdjęciach średnio...

Oczywiście nie sądzę, żeby to była idealna perełka – pewnie ma sporo wad, w końcu to używany samochód.

Użytkownik Rowerzysta Avatar DzIdEx7
    Mieszka w
    Jastrzebie Zdroj
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

www.autka.pl z tej stronki jestem zainteresowany Alfą 159 z silnikiem 2.4 w wersji Ti ktoś miał już wgląd do tej sztuki ? Wiem, że autko ma mały przebieg i jest wystawione gościnnie ale może jednak? Zauważyłem po przeglądzie setki sztuk że cena jest jednak adekwatna do stanu wyposażenia itp. itd. tylko czy kręcili licznik i dają dobrej ściemy może ktoś coś nieco wie. Alfaholikiem jestem od 7 lat i nie trzeba mi tłumaczyć wielu rzeczy. Szukam realnej sztuki z mocniejszym silnikiem ale nie topowego benzyniaka, może jakieś propo sam już nie wiem, widzę że trzeba bd sporo jeździć :/
    Była ----> 156 1.6 16V
    ----> 159 SW 2.4 Q-tronic TI
    Jest ----> GT 2.0 JTS
    Jest ——> Giulietta 1.4 MA

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Pewni sprzedawcy. Na tym forum wielu tam kupowało i są zadowoleni w tym ja Najlepiej zadzwoń i wszystkiego się dowiesz.
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Skoda Octavia

Domyślnie

Cytat Napisał kriswin Zobacz post
    Pewni sprzedawcy. Na tym forum wielu tam kupowało i są zadowoleni w tym ja Najlepiej zadzwoń i wszystkiego się dowiesz.
    Tak chwalicie tego sprzedawce (autka.pl)...a czy gdybym takie ogłoszenie pokazał http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C30049354.html od innego sprzedawcy, to nie pisalibyście, że tanio i pewnie wielka lipa??? Nie twierdze, że w/w auto nie jest dobre ale czytam tutaj wpisy i AR z 2009 roku, przebieg 150tys nie może kosztować 37tys zł...

- - - Updated - - -

...a w dodatku opisy poszczególnych aut w ogłoszeniach są takie same (kopiuj/wklej). Brak szczegółowego opisu danego modelu. Czy nie karcicie takich sprzedawców którzy się wystawiają na allegro/otomoto ???

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał DzIdEx7 Zobacz post
    www.autka.pl z tej stronki jestem zainteresowany Alfą 159 z silnikiem 2.4 w wersji Ti ktoś miał już wgląd do tej sztuki ? Wiem, że autko ma mały przebieg i jest wystawione gościnnie ale może jednak? Zauważyłem po przeglądzie setki sztuk że cena jest jednak adekwatna do stanu wyposażenia itp. itd. tylko czy kręcili licznik i dają dobrej ściemy może ktoś coś nieco wie. Alfaholikiem jestem od 7 lat i nie trzeba mi tłumaczyć wielu rzeczy. Szukam realnej sztuki z mocniejszym silnikiem ale nie topowego benzyniaka, może jakieś propo sam już nie wiem, widzę że trzeba bd sporo jeździć :/
    http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C28899175.html Czy chodzi Ci o ten właśnie samochód ? Już coś o niej było tu w temacie. Ktoś pisał,że z wiadomości jakie uzyskał autko miało podobno jakąś przygodę z przodu..

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

120-konny silnik i wersja Progression... Szału nie ma to i cena nie wygórowana.
    Cytat Napisał strazakp Zobacz post
    a czy gdybym takie ogłoszenie pokazał od innego sprzedawcy, to nie pisalibyście, że tanio i pewnie wielka lipa???
    Możliwe, ale akurat autka.pl to sprawdzona marka na tym forum i cieszy się dobrą opinią wśród wielu szczęśliwych nabywców AR 159.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10