Witam Koledzy,
To mój pierwszy wpis na tym forum. Po kilku latach czekania, wreszcie wydaje mi się, że mogę kupić moja pierwszą bellę! Mój budżet to ok. 23-26k zł (+ 3-5k na wydatki po zakupie), interesuje mnie auto z 2006/2007 (nowszego raczej w tym budżecie nie znajdę).
Po przejrzeniu forum mam wątpliwości, czy uda mi się trafić na w miarę sensowny egzemplarz, który nie będzie miał najechane powyżej 300k km i będzie składany z 3 aut. Powoli przygotowuję się tez na kilkumiesięczne poszukiwania. Na początek zacząłem szukać samochodu w moim regionie, czyli w Łodzi i okolicach. W pt przymierzam się się do obejrzenia tych dwóch egzemplarzy:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3666412347
Rozmawiałem z właścicielem, powiedział, że ma go od lutego tego roku, samochód od 4 lat jest w Polsce, po zakupie od razu wymienił rozrząd. Udostępnił mi VIN: ZAR93900007056016.
Czy możecie coś podpowiedzieć patrząc na zdjęcia, treść tego ogłoszenia? Z góry dzięki za pomoc!
Te Alfę to kojarzę bardzo dobrze,wisi już jakieś dobre 2 może 3 m-ce na Alledrogo , o ile dobrze pamiętam z początku cena była ok. 27 tyś.. Więc gościu dosyć mocno zjechał z ceny![]()
Kolego jak na mój gust przebieg rzędu 126 tyś jest nierealny... zwróć uwagę jak wytarta jest gałka zmiany biegów i nie wiem czy też czasem nie jest przetarty/porwany mieszek od drążka zmiany biegów (albo to jakaś czarna plama na zdjęciu) natomiast kierownica jest w stanie idealnym (brak jakichkolwiek śladów użytkowania), co według mnie świadczy o jej ponownym obszyciu...
Następny temat jest taki że sprzedający handluje ciuchami (zobacz inne aukcje użytkownika), więc pewnie ma sklep/jeździ po targach... także nie wydaje mi się żeby auto w jego rękach robiło małe przebiegi...
i cena też jakaś taka niska... po prostu nic nie bierz się z niczego... ale ludzie nadal lubią wierzyć, że ktoś da im coś za darmo albo taniej ( ,,okazyjnie" )... eh... kiedy Polacy się nauczą że nie ma nic za darmo...
Jasna kierownica i jasna gałka zmiany biegów zużywa się w 159 bardzo szybko, wręcz błyskawicznie. Nie widziałem jeszcze tego koloru, który byłby w stanie przynajmniej zadowalającym. W tym wypadku ocenianie przebiegu po tych elementach jest niemiarodajne. Zastanawia jednak to, że kierownica jest idealna i nie widać z daleka, żeby została obszyta a gałka jest dojechana.
Dla mnie niska cena bierze się połączenia kolorów, ciemnozielony lakier z niezbyt ciekawym brązem kierownicy i góry deski rozdzielczej. Może w rzeczywistości wygląda to lepiej, na zdjęciach średnio...
Oczywiście nie sądzę, żeby to była idealna perełka – pewnie ma sporo wad, w końcu to używany samochód.
www.autka.pl z tej stronki jestem zainteresowany Alfą 159 z silnikiem 2.4 w wersji Ti ktoś miał już wgląd do tej sztuki ? Wiem, że autko ma mały przebieg i jest wystawione gościnnie ale może jednak? Zauważyłem po przeglądzie setki sztuk że cena jest jednak adekwatna do stanu wyposażenia itp. itd. tylko czy kręcili licznik i dają dobrej ściemy może ktoś coś nieco wie. Alfaholikiem jestem od 7 lat i nie trzeba mi tłumaczyć wielu rzeczy. Szukam realnej sztuki z mocniejszym silnikiem ale nie topowego benzyniaka, może jakieś propo sam już nie wiem, widzę że trzeba bd sporo jeździć :/
Była ----> 156 1.6 16V
----> 159 SW 2.4 Q-tronic TI
Jest ----> GT 2.0 JTS
Jest ——> Giulietta 1.4 MA
Pewni sprzedawcy. Na tym forum wielu tam kupowało i są zadowoleni w tym jaNajlepiej zadzwoń i wszystkiego się dowiesz.
"Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"
Tak chwalicie tego sprzedawce (autka.pl)...a czy gdybym takie ogłoszenie pokazał http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C30049354.html od innego sprzedawcy, to nie pisalibyście, że tanio i pewnie wielka lipa??? Nie twierdze, że w/w auto nie jest dobre ale czytam tutaj wpisy i AR z 2009 roku, przebieg 150tys nie może kosztować 37tys zł...
- - - Updated - - -
...a w dodatku opisy poszczególnych aut w ogłoszeniach są takie same (kopiuj/wklej). Brak szczegółowego opisu danego modelu. Czy nie karcicie takich sprzedawców którzy się wystawiają na allegro/otomoto ???
http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C28899175.html Czy chodzi Ci o ten właśnie samochód ? Już coś o niej było tu w temacie. Ktoś pisał,że z wiadomości jakie uzyskał autko miało podobno jakąś przygodę z przodu..![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10