OK ale zamiast której podkładki???
OK ale zamiast której podkładki???
Dowolnej, na rurze biegnacej od kolektora wydechowego do ssącego
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Zauważyłem jedną niepokojącą rzecz, mianowicie ubywa mi płyn chłodniczy w zbiorniczku wyrównawczym???? I tak sobie myślę że śmierdzące spaliny mogą być przyczyną tego problemu.Czy oznacza to koniecznie wymianę uszczelki pod głowicą??? ale auto się nie grzeje sam nie wiem
Jeśli nie masz nieszczelności w układzie chłodzenia (najłatwiej to ocenić na pracującym nagrzanym silniku) to pewnie uszczelka pod głowicą puszcza...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
To w takim razie czy "puszczająca" uszczelka pod głowicą może być przyczyną słabszego przyspieszenia i porannego kopcenia na błękitny kolor? :|?: :|?:
Prawie na pewno zdycha Ci turbawka, najpredzej sprawdzisz to po ubytku oleju, turbina może go rzucać na wydech dlatego dymi, chociaz jak rzuca do dolotu to sie on spala w komorze silnika i też dymi.Napisał kamko25
Natomiast kolego Paweł156 również prawie na pewno zdechł Ci elektromagnetyczny regulator cisnienia doładowania, który znajduje się na pasie przednim i z niego wystaja dwie rureczki. Jedna biegnie do kolektora ssącego a druga do turbo, miałem tak samo tylko u mnie sie check zaswiecał, ale ja mam ciut nowszej generacji silnik i u mnie jest już tradycyjny Check Engine, zamiast "marchewki" . Ja w aso płaciłem coś koło 170 zł. za niego, szybko wykluczyłem czujnik ciśnienia doładowania, który wyskakiwał po podpieciu do kompa, a wyeliminowałem ta usterke gdy podmieniłem czujniki w kolegi Alfie i dalej wywalało ten błąd.
Ale oleju nie ubywa. mam zalany MOBIL 5W-50 i trzyma stan taki jak ma byćNapisał bosniak_sg
Ja bym stawiał chyba na uszczelkę pod głowicą bo płynu ubywa i to mnie martwi
Apropos
Jakie są typowe objawy zużycia uszczelki pod głowicą???