Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Skoda Octavia

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    120-konny silnik i wersja Progression... Szału nie ma to i cena nie wygórowana.

Możliwe, ale akurat autka.pl to sprawdzona marka na tym forum i cieszy się dobrą opinią wśród wielu szczęśliwych nabywców AR 159.
    Rozumiem...ale czytam dużo tutaj na forum, że nie jest to możliwe by auto z 2009 roku kupić w takiej cenie...i to jeszcze w nienagannym stanie (a przecież ten sprzedawca takie posiada podobno). Nie neguje tego że to zaufany sprzedawca ale denerwuje mnie, to że 37tys zł za AR159 z 2009 roku i przebiegiem 150tys km w autka.pl jest czymś normalnym a w innych ogłoszeniach było by czymś nierealnym i krytykowanym tutaj!
    Ja myślę o kupnie 159 w roczniku 2008 i rozumiem, że za ok 33tys zł jest to realne??? (czytałem że prawie nie możliwe) - chodzi oczywiście o dobry egzemplarz.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

kolego wydaje mi sie ze cena jest rowniez zalezna od koloru-niebieski chyba niezbyt chodliwy i wnetrza-jasnego wszyscy nie chca.Do tego idzie przebieg pod 160 tys. wiec i cena jest troche nizsza.Pozatym cena u Tomka jest rowniez uzalezniona kursem Euro.Euro bedzie tansze kupisz u niego taniej itp itd.Zadzwon,pogadaj to sie dowiesz napewno wszystkiego.Zawsze mozesz jechac jeszcze gdzies do ASO i sprawdzic auto oraz szukac info po VINie

- - - Updated - - -

co do opisu to co Ci beda pisac jak najwazniejsza jest rozmowa tel.Wtedy sie dowiesz tego co Cie interesuje

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Skoda Octavia

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    kolego wydaje mi sie ze cena jest rowniez zalezna od koloru-niebieski chyba niezbyt chodliwy i wnetrza-jasnego wszyscy nie chca.Do tego idzie przebieg pod 160 tys. wiec i cena jest troche nizsza.Pozatym cena u Tomka jest rowniez uzalezniona kursem Euro.Euro bedzie tansze kupisz u niego taniej itp itd.Zadzwon,pogadaj to sie dowiesz napewno wszystkiego.Zawsze mozesz jechac jeszcze gdzies do ASO i sprawdzic auto oraz szukac info po VINie

- - - Updated - - -

co do opisu to co Ci beda pisac jak najwazniejsza jest rozmowa tel.Wtedy sie dowiesz tego co Cie interesuje
    Kolor nadwozia nie jest taki zły (kwestia gustu) ale wewnątrz to raczej odpada (też kwestia gustu ).
    160 tys km w 4 lata to 40tys rocznie. W sumie to dosyć sporo ale realnie...chyba. Dla mnie to dużo bo 40tys km to ja robię w ponad 6 lat
    Opis faktycznie nie jest tu taki istotny, bo można przeciez pogadać, tym bardziej że ten sprzedawca jest tutaj chwalony.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

ja robie 10 tys. rocznie i kupilem auto 4 i pol roczne z przebiegiem 144 tys.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał strazakp Zobacz post
    Rozumiem...ale czytam dużo tutaj na forum, że nie jest to możliwe by auto z 2009 roku kupić w takiej cenie...i to jeszcze w nienagannym stanie (a przecież ten sprzedawca takie posiada podobno). Nie neguje tego że to zaufany sprzedawca ale denerwuje mnie, to że 37tys zł za AR159 z 2009 roku i przebiegiem 150tys km w autka.pl jest czymś normalnym a w innych ogłoszeniach było by czymś nierealnym i krytykowanym tutaj!
    Ja myślę o kupnie 159 w roczniku 2008 i rozumiem, że za ok 33tys zł jest to realne??? (czytałem że prawie nie możliwe) - chodzi oczywiście o dobry egzemplarz.
    A autka.pl sa rozne egzemplarze, z tego co kojarze to za 37k sa słabsze. Ale nie będę bronil wlasciciela, niech sam się wypowiada. Ja w tym nie mam zadnego interesu

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał strazakp Zobacz post
    Tak chwalicie tego sprzedawce (autka.pl)...a czy gdybym takie ogłoszenie pokazał http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C30049354.html od innego sprzedawcy, to nie pisalibyście, że tanio i pewnie wielka lipa??? Nie twierdze, że w/w auto nie jest dobre ale czytam tutaj wpisy i AR z 2009 roku, przebieg 150tys nie może kosztować 37tys zł...

- - - Updated - - -

...a w dodatku opisy poszczególnych aut w ogłoszeniach są takie same (kopiuj/wklej). Brak szczegółowego opisu danego modelu. Czy nie karcicie takich sprzedawców którzy się wystawiają na allegro/otomoto ???

Chwalimy nie dlatego, że nam ktoś pokazał ogłoszenie, a dlatego, że kupowaliśmy u tego sprzedawcy samochody, ja dwa.

Jak zadzwonisz i porozmawiasz to zobaczysz na czym polega pełna informacja o danym samochodzie, łącznie ze szczegółową dokumentacja fotograficzną.

Ja drugą Alfę kupiłem u nich praktycznie na telefon i mail i nie zawiodłem się, tak jak i inni użytkownicy tego forum.

Czy teraz jest to dla Ciebie zrozumiałe?
    Ostatnio edytowane przez kriswin ; 08-11-2013 o 10:24
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał DzIdEx7 Zobacz post
    www.autka.pl z tej stronki jestem zainteresowany Alfą 159 z silnikiem 2.4 w wersji Ti ktoś miał już wgląd do tej sztuki ? Wiem, że autko ma mały przebieg i jest wystawione gościnnie ale może jednak? Zauważyłem po przeglądzie setki sztuk że cena jest jednak adekwatna do stanu wyposażenia itp. itd. tylko czy kręcili licznik i dają dobrej ściemy może ktoś coś nieco wie. Alfaholikiem jestem od 7 lat i nie trzeba mi tłumaczyć wielu rzeczy. Szukam realnej sztuki z mocniejszym silnikiem ale nie topowego benzyniaka, może jakieś propo sam już nie wiem, widzę że trzeba bd sporo jeździć :/
    Z tego co bylo pisane wczesniej to ta sztuka jest po przygodzie i stoi u nich goscinne w komisie. Popatrz kilka stron wiecej. A jak chcesz topowego ropniaka to w wawie jest jeden. Nie jest to ti a jak carservis to cenowo tez jest srednio i imo okazja zadna, ale zawsze to diler http://www.carserwis.pl/Samochody-uz...28model%29/159 Poza tym niech sie inni wypowiedza

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kriswin Zobacz post
    Chwalimy nie dlatego, że nam ktoś pokazał ogłoszenie, a dlatego, że kupowaliśmy u tego sprzedawcy samochody, ja dwa.

Jak zadzwonisz i porozmawiasz to zobaczysz na czym polega pełna informacja o danym samochodzie, łącznie ze szczegółową dokumentacja fotograficzną.

Ja drugą Alfę kupiłem u nich praktycznie na telefon i mail i nie zawiodłem się, tak jak i inni użytkownicy tego forum.

Czy teraz jest to dla Ciebie zrozumiałe?
    Akurat tutaj pod tym co napisal Kriswin to podpisuje sie obydwoma lapami. Czasem hobbystycznie ogladam auta i naprawde poziom niektorych sprzedawcow jest taki ze nie wiem czy kupilbym u nich pietruszke, o aucie za 40k nie mowiac Ale co kto lubi. Ogolnie narodowe hobby polakow to szukanie okazji wiec co kto lubi

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Skoda Octavia

Domyślnie

Wywołując temat wcale mi nie chodziło o to by zmniejszyć wiarygodność autka.pl, bo przecież zadowolony klient jest najlepszą reklamą a przeciez takich tu nie brakuje. Pewnie sam uderzę do nich jak już będę gotowy finansowo na zakup AR
    Chodzi mi tylko o to że jak ktoś ma dobrą opinie, to inaczej się traktuje jego niż tych którzy są konkurencją, nawet jak mają podobne oferty. Głównie chodzi mi o stosunek ceny do rocznika samochodu i te konkretne ogłoszenie (2009 rok za 37tys zł).

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

strazakp zadzwon do Tomka, a On udzieli Ci konkretnej odpowiedzi w sprawie tego konkretnego ogloszenia.My Ci mozemy wrozyc i podpowiadac, ze Tomek jak i wszyscy z www.autka.pl sa w porzadku ludzmi.Ja kupilem u Tomka i zrobilbym to jeszcze raz.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-tec...C31217239.html

Poza tym że przebieg na 90% cofnięty jakie jeszcze wady widzicie ze zdjęć? I czy ten 1.8Mpi to dosyć dobry silnik czy cienizna? Jakie ma wady zalety