Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
No i chyba nie dogadam sie z moja bella...
Spalanie z ostatnich 170km wyszlo 10.6L (na kompie 7.1L). Okolo 35km to test na obwodnicy i praktycznie but w podlodze, 30km trasa i reszta miasto.
Takze w moim przypadku zmiana przeplywowki nie zmniejszyla spalania.
Podsumowujac:
Pol roku temu wymienione wszystkie filtry
Przeczyszony EGR, czujnik doladowania, przepustnica i to co dalo sie wyczyscic w kolektorze
Termostat otwiera sie prawidlowo
Wymieniona przeplywowka na boscha
Auto odpala bez problemu, nie dymi, zbiera sie dobrze, ale max pojedzie tylko 210km/h
Coz jeszcze oprocz proby przelewowej moge sprawdzic, zeby zmniejszyc spalanie?
Z moich grzechow wymienie tylko krotkie odcinki okolo 7-8km i to ze bella nie spi w cieplym garazu
Ta przepływka lepiej wskazuje niż stara ale dalej nie jest rewelacja
A tak czyta dobra przepływka
Ja też jeżdżę 7-8km, garaż zajmuje syn, więc moja się wietrzyi nigdy nie przekracza mi 7,2 (6,9 komp). A z trasy 37 km (~26 trasa, ~11 miasto- wyjazd i wjazd do Krakowa ) 3 osoby + bagaż:
i w drugą stronę:
Faktycznie jest 4,6. A ci co mnie znają, to wiedzą, że "na emeryta" nie jeżdżę![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Kurde 7L miescie (zima pozwole jej wiecej żłopnąć) przy normlanej jezdzie i nic wiecej mi nie trzeba
Wiec nowa przeplywowka moze byc wadliwa?
Czy to ze nie domaga tak jak powinna moze miec inna przyczyne?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
W jego silniku od -20 stopni do 90 dawki paliwa są takie same. To nie benzyniak.
Jazda tym silnikiem na krótkich odcinkach skutkuje własnie ogromnym jak na diesla zużyciem paliwa - jak swoją jeździłem odcinki 5km to paliła 12,5l/100km
AR156 1.6TS 2000
Kurcze, az wierzyc mi sie nie chce, bo pisza ze pala im mniej. Juz powoli sie przyzwyczajam do tego...
A ta roznica w wartosciach pomiedzy kompem, a real spalaniem dlaczego moze byc az tak duza? Niektorzy pisza ze roznica to 1-1.5L, a wlasnie tak jak u @sdereo to tylko kilka setek. U mnie 1.5L-2.5L.
W jaki sposob moge sprawdzic czy moge zmienic na nowsza wersja oprogramowania w alfie? Obecna to
Zrób jakąś dłuższą trasę i wtedy coś napisz o spalaniu.
AR156 1.6TS 2000
No cześć.
A powiedz mi jedną rzecz. Czy naprawdę przeszkadza tobie to?? czy chcesz inwestować w oprogramowanie jakieś i może będzie ci się coś knociło innego?? u mnie też przekłamuje i ja się do tego przyzwyczaiłem. Jak dla mnie nie ma sensu. Samochód w mieście przy takim silniku i mocy musi 7 wziąć na pewno. Zobacz ile możesz kupić paliwa za to oprogramowanie i zastanów się czy warto.
Tomek