Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
co to jest system zabezpieczenia samochodu??
Witam
Jestem nowy na tym forum i to mój pierwszy post tutaj więc proszę o wyrozumiałośćPlanowałem zakup passata b6 lecz wpadły mi w oko 159tki ;/ Wiem że pewnie sporo tutaj takich wypisuje ale chciałem się zgłosić o pomoc indywidualnie. Dokładnie rozchodzi się między innymi o ceny tych aut - czy 32k zł za 159 to normalna cena? Model z 2008 roku przebieg 115000. Wszyscy mówią bierz passata, Alfa zaraz ci się sypać zacznie, no jest kilka wyjątków co niby wspomną że to stereotyp, że Alfy wcale nie są takie awaryjne. Chciałem się tutaj poradzić i wysłuchać waszych opinii. Czy po kupnie takiej Alfy będę musiał pogodzić się z wyłożeniem na nią kolejnych i to kolejnych $$?
Pozdro i liczę na pomoc
Nie ma co się słuchać opinii osób,które twierdzą że 159-ka to samochód awaryjny,choć nie mieli z nim pewnie w życiu styczności.. Przeczytaj sobie ten artykułhttp://moto.wp.pl/kat,55194,title,Al...?ticaid=111b19
Kilka dobrych rad, odnośnie kupna AR 159.
1. Szukaj samochodu z pewnego źródła, najlepiej od kogoś z naszego forum, przeglądnij ogłoszenia, tu samochody są opisane, mają udokumentowaną historię (zdjęcia, posty).
2. Jeśli nikt z forum nie będzie chciał sprzedać 159, poszukaj sprawdzonych komisów, przeszukaj ten wątek i podobne, na pewno coś znajdziesz.
3. Unikaj tzw. "okazji", czyli samochodów, które są 4-5 tyś tańsze niż inne z tego samego rocznika i o podobnym wyposażeniu.
4. Nie masz dużo kasy, odpuść sobie wersje typu TI, silniki 2,4 JTDm albo 3,2 V6 - te auta zawsze będą droższe w zakupie i obsłudze.
5.Spróbuj znaleźć Alfę z silnikiem 1,9 JTDm 120KM, nie ma problemów z klapami wirowymi, można później zrobić mu chiptuning i będzie jeździć jak 1,9 150KM.
6. Z wydatków po zakupie musisz co najmniej myśleć o wymianie rozrządu, płynów i filtrów oraz zakupie opon, które do Alfy kosztują nawet 2200zł/komplet (rozmiar 225/50R17). Czyli minimum, które musisz dołożyć do AR 159 po zakupie to 3-3,5 tyś PLN.
A potem to już zostaje jeździć z uśmiechem na twarzy.
To chyba najważniejsze rzeczy, jak coś zapomniałem, to koledzy dopiszą.![]()
Pytanie czego tak naprawde szukasz. Jak chcesz przestrzeni, cenisz sobie przestronnosc i wielki kufer kosztem bezplciowego nadwozia i oklepanego srodka - bierz paska.
Alfa to inny segment auta. Nigdy nie zblizy sie do paska pod wzgledem przezstronosci ani wielkosci kufra. Ma za to inne atuty. Jest po prostu piekna. Nietuzinkowa. Poza tym w jej wnetrzu nie wieje nuda jak w pasku. A jesli patrzysz na bezawaryjnosc...hmm...w obu autach jest wielowahacz z przodu. Pada tak samo czesto w alfach i paskach. Jesli chodzi o motorownie. W roczniku ktory szukasz to wyboru nie masz. 1.9 Jtdm. 2.0 tdi to mina jakich malo. No chyba ze trafisz na paska z 1.9 tdi 105 Ps. Powodzenia;-)
Za alfa przemawia wyposazenie,rocznik i cena. Za ta kase ciezko bedzie znalezc rownie dobrze wyposazonego passata z przebiegiem ponizej 250 tkm.
Zerknij w ranking Dekry. A zobaczysz ze 159 nie jest wcale bardziej awaryjna od paska.
Mit tdi prysl na poczatku 2004 roku. Obecnie nie wazne co wybierzesz czy bedzie to pasek,vetra,mercedes,bmw,mazda czy tez alfa musisz liczyc sie z pewnymi bolaczkami auta.
Gdyby w gestii producentow lezalo produkowanie niezawodnych aut to Mercedes juz dawno byl zbankrutowal. Na samej sprzedazy W123 dlugo by nie pociagneli;-)
Moja rada tak na zakonczenie. Przejedz sie jednym i drugim autem. Nie 5 km tylko dluzsza jazda testowa. Podotykaj, poogladaj. A smiem sadzic ze wybierzesz Alfe.;-)
Pozdrawiam