Strona 6 z 34 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 332

Temat: Zakochanego na zabój rozterki

Użytkownik Świeżak Avatar DominikWrc
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    na razie Abarth

Domyślnie

Skomentuję krótko:
    V6 jest cudowne dlatego bym nie spał po nocach bo mi się chciało cały czas jeździć i słuchać tego motoru. TS kupiłem z czystej pragmatyki - też ma coś w sobie i nie zwyczajną 4-ro cylindrówką.
    Z tym wywodem pojechałem może i za daleko ale intencją było w skrócie przedstawić - wg mnie - przyczyny takiej a nie opinii o Alfach. Do tego ja osobiście najczęściej słyszę takie opinie od kierowców VW/BMW/MB podobnych oraz mechaników u których na parkingu najczęściej wymienione marki stoją.

Jak dla mnie - tylko Alfa

PS. no i cholera już zima a Spider umyty w garażu - do wiosny muszę czekać. Ja nie wiem jak to wytrzymam. Muszę się jakoś "przemęczyć" w klekocie o nazwie multijet
    Ostatnio edytowane przez DominikWrc ; 27-11-2013 o 17:11

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Rozmawiałem o dwóch autach:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-szw...C27706022.html
    Plusem jest korzystne położenie, że w Warszawie, minusem, że auto stoi w jakimś komisie, dzwonię tam, oni mi mówią, że auto ma właściciel, poza tym czarna tapicerka to nie jest to, czego szukam, co prawda znalazłem już komplet foteli i boczków za 1600zł, ale jest to 1600zł które muszę wybulić na auto. Właściciel na pytania o auto udzielał skąpych odpowiedzi, nie był zbyt rozmowny, auto ściągnął dla dziewczyny, która nie zdała egzaminu na prawo jazdy po raz 4ty i on już ma ją w dupie, jest na nią zły, pozbywa się auta. Na większość pytań odpowiadał stwierdzeniem "panie, ja tym autem dojechałem tutaj ze Szwajcarii na kołach, czy mi pan chce wierzyć czy nie". Do wymiany pompa wody, drzwi kierowcy podobno w innym kolorze niż reszta (nie zauważyłem tego na zdjęciach- ciekawe...), olej 15 w 40 albo 50, sam nie wie jaki, nie wie czy bierze, bo nie zaglądał. Na prośbę o podesłanie zdjęć stwierdził, że mu się nie chce, nie zrobi tego dla mnie, nie będzie miał czasu, chce to mogę przyjechać do Nieporętu i obejrzeć nie chcę to na razie. Jest sens utrzymywać kontakt z takim przyjemnym panem?

Drugie auto już kiedyś wrzucałem:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-C26955447.html
    Negatywem, że trzeba daleko jechać, nie duże miasto więc ciężko kogoś tam utrafić, żeby mi to auto sprawdził, plusem, że od osoby prywatnej. Zupełnie inny obraz sprzedawcy, zdjęcia mi obiecał od razu, auto sprzedaje, bo powiększyła mu się rodzina. O aucie mówił w samych superlatywach (aż dziwne, że wszystko jest pięknie a cena jak widać), na pytanie o olej bez wahania odpowiedział "no jak to jaki? Oczywiście Selenia!". Auto bierze olej, pół litra na rok, potem stwierdził, że pół litra na pół roku. Wszystko jest pięknie, mówi, że cały czas w nie inwestował i sprzedaje niechętnie. Jedyne czego nie ruszał to świece, mówi, że powinno się je zmieniać co 7 lat, on ma auto od 4ech, nic nie zmieniał bo silnik pięknie pracuje, nie faluje, nie stuka, nie puka. Całe zawieszenie (wszystkie tuleje, amortyzatory i wahacze) wymienione półtora roku temu, mówi, że są w świetnym stanie. Jak chciałem się z nim umówić na oględziny powiedział, że nie ma problemu, tylko że partnerka jeździ samochodem do pracy i musielibyśmy się wcześniej umówić, kiedy ona ma wolne, lub musiałbym go zwinąć i razem z nim podjechać do niej do pracy (znaczy auto jeździ). Trochę mi się nie chce tam jechać, ale chyba warto stracić trochę czasu... Jak myślicie?

Jak zawsze, z niecierpliwością czekam na wasze opinie. Może ktoś już widział te auta? Albo ktoś jest spod Tarnowa?

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Pierwszy link (samochód), który podałeś od razu sobie odpuść... komis, właściciel jakiś niemrawy (czyt. niemiły) i z tego co napisałeś, to odpowiedzi które udzielał były jakieś podejrzane. Skoro gadał krótko i nie chciał zbytnio wdawać się w rozmowę, to jest bardzo podejrzane. Po co w ogóle sprzedaje auto, skoro nie ma czasu nawet zrobić zdjęć, ani sensownie porozmawiać na temat tego, co sprzedaje? Ja na Twoim miejscu, od razu krótko i na temat, zapytałbym się czy aby na pewno On chce sprzedać ten samochód i że z takim podejściem, to będzie długo szukał nowego nabywcy. Olej 15w40 albo 15w50. Co to w ogóle ma być... Mogłeś zapytać się, czy jest pewny tego, że siedzi tam 2 litrowy TS, a może V6 o którym też nie wie. Żenada po całości. Do tego ten tekst o dziewczynie... Mógł najpierw poczekać aż zda, a potem sprowadzać samochód.
    Ogólnie nie podchodziłbym nawet do tego samochodu. Jedynie co fajne to kolor, ale przecież to nie jest najważniejsze.

Drugie auto, pomimo odległości chyba warto obejrzeć. Najlepiej zadzwoń jeszcze raz i zadaj podobny zestaw pytań, tylko z innego numeru. Zobacz czy odpowiedzi na pytania typu: jaki olej, jakie wady, jakie zalety będą się pokrywały z tym co powiedział Ci jak dzwoniłeś pierwszy raz.
    PS. Ciekawe jak Ta Jego żona jeździ
    Ostatnio edytowane przez Tytanowy ; 27-11-2013 o 22:42

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

jak chcesz uniknąć kłopotów od Ts-a Jtsa jak najdalej, albo V albo ropa, tyle w temacie.
    O ts-ie nie ma co pisać każdy już chyba wie (lub szybko się przekona) w "co" wdepnął, jts na jego bebechach, świeczki wywalili, lambdy dorzucili, gó..o nie silnik, 3 znam z rozwalonym blokiem? nagar problem? Papierówka.!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Torino
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    GT & Gtv

Domyślnie

Ta czarna ze szwajcari stoi na allegro od zeszlej jesieni Cena caly czas ta sama, nie bed powodu nie moze jej sprzedac. Ta niebieska to tez weteran, tak jak pisalem. Ciekawe jak naprawde wyglada jej stan techniczny, bo kiedys ostrzylem na nia zeby.
    Ostatnio edytowane przez Torino ; 27-11-2013 o 23:59

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Cytat Napisał Torino Zobacz post
    Ta czarna ze szwajcari stoi na allegro od zeszlej jesieni
    Cytat Napisał Tytanowy Zobacz post
    z takim podejściem, to będzie długo szukał nowego nabywcy.
    O proszę... jakbym zgadł ! nie trzeba być jasnowidzem, żeby przewidzieć przyszłość (albo przeszłość) sprzedaży tego samochodu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

No w Gtv zdecydowanie ropy szukaj a tak na serio to ani pierwszy link ani drugi nie budzi entuzjazmu, 1 auto stoi już od czasu kiedy ja szukałem Gtv czyli więcej jak półtora roku, 2gi hmm po zdjęciach pleneru mi by się odechciało nawet jechać na oględziny... Po przeczytaniu opinii kolegi acer11, który jak widze ma dwa jtsy w kolekcji to Ja bym nic nie kupił i dalej jeździł fordem... Szerszą opinie na temat Jtsa będę miał po zimie, jak narazie bez problemu. Radzą ci vke hmm na paliwo nie wyrobisz, ja za 52zł robię 100km to vką za ile? 78? tak się mówi że to tylko 26zł więcej ale paliwo naprawdę szybko odwirowuje z baku XD zresztą twoje pieniądze i twoje klocki. Ogólnie w aucie i tak się zakochasz i nie ważne co to będzie za silnik wystarczy zasiąść za kierownicą, przejechać się i już jesteś zgubiony pozdrawiam i polecam Gtv bo to świetny motoryzacyjny kąsek;]

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tylko Czytam
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    JEST...Alfa Romeo 159SW, 1.9 JTDm, BYŁA...Alfa Romeo 147 JTD

Domyślnie

Mimo że sam jeżdżę ropniakiem to uważam że w takim samochodzie jak Gtv powinien być silnik benzynowy Samochód usportowiony powinien być bardziej "bezkompromisowy". Moim zdaniem oczywiście.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Torino
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    GT & Gtv

Domyślnie

W sumie to tylko raz widziałem Gtv w dieslu, chyba jeszcze wisi na allegro swap na JTD

Użytkownik Znawca Avatar criss2007
    Mieszka w
    Nowa Sól / Zielona Góra / Kożuchów
    Auto
    Jest: Alfa 166 3.0 V6 24V Był: Alfa Gtv 2.0 T.S '96

Domyślnie

Cytat Napisał Torino Zobacz post
    W sumie to tylko raz widziałem Gtv w dieslu, chyba jeszcze wisi na allegro swap na JTD
    na AC tez jest jeden diesel

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2