Uszczelka jest z 3 stron szyby (góra i boki), więc jakby była źle przyklejona to najpierw byś miał w środku mokro
Uszczelka jest z 3 stron szyby (góra i boki), więc jakby była źle przyklejona to najpierw byś miał w środku mokro
Dzisiaj podjąłem walkę z wodą pod nogami kierowcy.Obejrzałem dokładnie podszybie i wydaje się ok.Obmacałem całą wnękę przy pedałach,ogólnie było pod nimi sucho.Z braku pomysłów zdjąłem plastikową nakładkę z progu i wybebeszyłem wykładzinę - cała mokra i dość mocno nasączona wodą.Wyciągnąłem całość i chyba znalazłem winowajcę.Pogoda jaka jest każdy widzi więc woda sobie ciekła cały czas z tej malutkiej szparki w progu wprost na podłogę....Czyściłem i przecierałem wrażliwe miejsce żeby mieć pewność czy na pewno z tej malutkiej dziury się sączy. Kupiłem piankę i po prostu zatkałem miejsce "wylewu".W ciągu godziny na podłogę nie dostała się woda także liczę na to że po problemie ale poczekam kilka dni jak powysycha (chyba) wszystko i skontroluje jeszcze raz.Póki co jestem zadowolony.
Co do wariującego zamka centralnego to w ciągu kilku dni zabieram się za wymianę siłowników w drzwiach.Zakupiłem komplet wymontowany z innej,sprawnej 147.Z tego co mi mówił znajomy elektryk to teoretycznie jest przyczyną.Zdam relację czy podziałało![]()
Kolego TomatoP ty sobie szukaj lepiej dziur w podwoziu bo wlewanie się wody do kabiny to nie normalne jest.
Przy kupnie auta cały dół na kanale oglądałem,czy prosty,czy nie dziurawy,jakieś rdzawki-wszystko jak najbardziej ok także wykluczam tego typu problemy...
Tak na przyszłość
Przypomniałem sobie o jeszcze jednym miejscu, gdzie woda może wpływać do kabiny. Od strony pasażera przy zawiasie klapy jest taka niby gąbka, trzeba ją wyjąć. Widac, że woda z tego miejsca może wypływać na dół po błotniku (od wewnątrz), a jak się otwór przypcha to przez drugi b. bliski otwór (na ścianie grodziowej jakby) na linkę i jakieś 2-3 przewody może lać się do środka. Pod gąbką miałem totalne bagno, otwór niemal cały przypchany liśćmi, noskami, błotem itd. Wymyłem wszystko, delikatnie opalarką podsuszyłem, fluidol i złożyłem.