Koledzy,
prosze Was o pomoc w ustaleniu przyczyny dziwnych dzwiekow w mojej AR159 1,9 16V JTDm, q-tronic. Czytalem posty na forum i nie dopasowalem zadnego do moich objawow.
Ogolenie przy ruszaniu, przyspieszaniu, jezdzie ze stala predkoscia w okolicy fotela pasazera slychac gluchy dzwiek ktory wraz z predkoscia sie nasila (jeden z mechanikow okreslil go jako "gruchanie golebia

" ). Kiedy pusci sie gaz badz samochod sie toczy na biegu N dzwiek znika. Nie wystepuje on "na zimno" tylko aktywuje sie po przejechaniu kilku kilometrow.
Bylem z tym problemem w 3 serwisach (w tym 1 ASO) i zaden z nich nie byl pewien jaka jest ich przyczyna. Podejrzenia padaly na: lozysko polosi prawej (choc nie trzesie sie kierownica przy przyspieszaniu), lozysko piasty kola prawego (nie grzeje sie kolo, nie huczy przy skrecaniu), skrzynie biegow (to dla mnie czarna magia). Jednak zaden z mechanikow nie byl tego pewien co sie dzieje, najpierw chcieli wymienic czesci na nowe bez gwarancji ze dzwieki znikna (oznacza to, ze najpierw musialbym zainwestowac 700-1500 PLN "w ciemno"), opcji skrzyni nie wycenialem. Doradzali wiec, zeby jezdzic az objawy sie nasila. Tak sie teraz stalo. Pod linkiem
http://www.youtube.com/watch?v=Jvn_2...ature=youtu.be zamiescilem nagranie, moze ktorys z Was moglby mi pomoc w identyfikacji przyczyny halasow.
Z gory dziekuje za pomoc
M