Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: 3.0 - samochód do codziennej jazdy ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

jako główny samochód..to raczej nie bardzo..to raczej auto na wypady za miasto w wekend ...i do odstresowania sie z nutka adrenaliny.. po miescie kawałki to nawet silnika nie zdązysz nagrzac ,co skutkuje wysokim spalaniem 3,0 lepiej nagrzac porządnie przed ostrzejszą jazdą,,po miescie i tak za ostro nie pojezdzisz chyba ,ze nocą tak jak pisał fajf auto w trase dobre i na przejazdzki ,dla mnie bardzo wygodne choć do małych nie należe..

- - - Updated - - -

jak bym miał tym autem co dzień jezdzic po miescie powiedzmy godzine do roboty ,i drugą godzine z roboty ,to bym takiego auta w tym celu nie kupił....mieszkam poza miastem raczej zdala i praktycznie gdzie nim nie jade jade w trase....dlatego jest ok

- - - Updated - - -

[QUOTE=mac!ek;1309371]a perver w końcu sprzedał czy jeszcze nie?

- - - Updated - - -

jak ja dzwoniłem mial dużo roboty z zawieszeniem przód tył ,wydech cały tył do wymiany -dziurawy i na fotkach widac ,ze dodatkowa prawa strona kombinowana jakas wisi pod nie wyciętym zderzakiem..zresztą sam powiedział ze to partactwo..i trzeba by tylny wydech zrobic na nowo....co od czego czasu zrobił tego nie wiem ,cena nadal ta sama..to co ja dostałem to naprawdę chyba szciesciu zawdzieczam ,bo zadzwoniłem jako pierwszy i zarezerwowałem sobie ją, a było sporo gosci po mnie którzy chcieli mi ją podkupic....i przekupywali goscia kasą ..całe szczescie gosc okazał sie uczciwy...
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 03-12-2013 o 21:08

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Tobex, powiem Ci tak- wciąż czekam na swoją Alfę, szukam idealnej i kumuluję pieniądze. Co za tym idzie wciąż jestem zajarany na maksa, a od przejażdżki jaką mi zaserwował Grzdylu spać nie mogę. Nie wiem ile masz wzrostu i jak duże masz dzieci, ale stawiam w ciemno, że więcej niż dwójki, obu z kolanami przy uszach nie dopchniesz, albo sam będziesz miał kierownicę w styczności z klatką piersiową, żeby trzeciej pociesze zrobić miejsce za Tobą. Ja też myślałem, że jest spoko, zaplanowałem już 4 osobowy wypad jak tylko auto kupię, ale jak tylko usiadłem z tyłu, od razu zacząłem kombinować jak ja teraz z tego wypadu się wyplączę. Auto jest dwuosobowe- tak trzeba do tego podchodzić. Z tyłu można zamocować transporter dla kota, przewieźć psa, max dziecko w foteliku. Dla dwóch osób auto jest genialne pod warunkiem, że lubisz siedzieć nisko, twardo i czuć się naprawdę dopasowany do fotela. Ja czułem się w nim więcej niż fantastycznie. Tyle na temat miejsca.

Silnik jest genialny. Brzmi bosko, pracuje jeszcze lepiej. Jeśli spalanie nie jest dla Ciebie problemem nie zastanawiaj się nad autem z tej strony, a z serwisowaniem... Dowiedziałem się, że uszczelki w szybach lubią wypadać, komplet 2000zł i brak zamienników. Każde auto można trafić felerne i łożyć na nie pieniądze do ostatniego grosza z wypłaty i każde możesz trafić zadbane i dbając o nie zmieścisz się w jakiejś normie ;) Ta norma z całą pewnością będzie mniej ekonomiczna niż jakbyś kupił sobie passata, ale mimo wszystko jakaś tam będzie. Jeremy Clarkson nazwał to auto "małym Ferrari" i tak właśnie się w nim czujesz. Trochę szkoda, że liczniki jarzą się na zielono, ale cóż zrobić... Gdy jeździłem nim po Warszawie nie było opcji się bujnąć jakoś konkretnie, zerwać, przyspieszyć... Dajesz w gaz i od razu w hamulec bo już jesteś za autem, które jeszcze przed sekundą było hen przed Tobą. To, że silnik pięknie śpiewa i jest donośny też dużo nie pomaga- burkniesz na światłach, wszyscy wieją po kątach, cieszysz się ułamek sekundy i już stoisz na następnych. Ja mam na razie drugie auto, a jak to przyjdzie mi oddać kupię sobie jakieś lupo do wypadów na miasto, żeby postać w korku i o. To by było na temat ekonomii i silnika.

Odnośnie auta które pokazałeś w ogłoszeniu- nie wiem czego się spodziewasz po tym aucie. Ja szukam jak najbardziej zadbanego i oryginalnego, wychodząc z założenia, że jak ktoś próbuje "upiększyć" takie cudo, to równie dobrze może to robić dla tego, że nie stać go na oryginalne części, czy porządne zamienniki, a co za tym idzie na porządny serwis. Auto w które od razu pchasz się z pieniędzmi jest dobrym wyjściem, kiedy masz 100% pewności, że na tych założonych pieniądzach się skończy. Gdy nie masz takiej pewności to może się okazać, że się nie kończy, nie kończy i nie kończy, za to Ty się kończysz. To taka kropla mojej osobistej filozofii. Wracając do auta przez Ciebie wyszukanego- piękny kolor (nie wiem skąd oni taki znaleźli), białe liczniki niczym w jakimś "sportowym" aucie, czarne felgi i tłumik, z którym na pewno nie będziesz parkował tyłem, lub po pierwszym parkowaniu tyłem okaże się, że już nie masz tłumika. Takie jest moje zdanie i nie wiem dla czego w głowie kołacze mi się takie słowo niezbyt sympatyczne słowo na "d" jak "druciarstwo"...

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem. Wyrażałem tylko i wyłącznie swoje zdanie i opinię zgodną z moim gustem- każdy ma prawo do swojego (gustu, oczywiście)

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

Tytus Jak poczytałem Twój referat to stwierdziłem ze jak juz nie będe miał co robić z pieniędzmi to sobie właśnie taką malutką sportową GTV'ke kupie z V6ką pod maską
    i będę po prostu do niej wsiadał i jechał do nikąd.... tak po prostu z pasji

Oby teraz Alfami jeździli tylko pasjonaci i prawdziwi Alfoholicy! Bo niestety ostatnimi czasy zauważyłem ze "źli ludzie" rodem z BMW i Audi dorwali się do Alf... i robią im krzywdę...

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Cieszę się, że moja wypowiedź dostarcza inspiracji ;)

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    ALFA ROMEO GTV 2.0 TS 155KM 2000r.

Domyślnie

Cytat Napisał konrad251 Zobacz post
    Tytus Jak poczytałem Twój referat to stwierdziłem ze jak juz nie będe miał co robić z pieniędzmi to sobie właśnie taką malutką sportową GTV'ke kupie z V6ką pod maską
    i będę po prostu do niej wsiadał i jechał do nikąd.... tak po prostu z pasji

Oby teraz Alfami jeździli tylko pasjonaci i prawdziwi Alfoholicy! Bo niestety ostatnimi czasy zauważyłem ze "źli ludzie" rodem z BMW i Audi dorwali się do Alf... i robią im krzywdę...
    Mam podobne podejście I zgadzam się z ostatnim akapitem...