Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: 3.0 - samochód do codziennej jazdy ?

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam

Domyślnie 3.0 - samochód do codziennej jazdy ?

Cześć,

Po pierwszym etapie kupowania motoryzacyjncyh wynalazków, późniejszym etapie kupowania autobusów dla siebie i rodziny w końcu szukam czegoś wyłącznie dla siebie.

Przeglądałem już forum, mam wrażenie, że kolega Tytus9 w swoim poście ma podobne rozsterki

Zastanawiam sie pomiedzy MB C124 z a właśnie GTV z emocjonalnym naciskiem na GTV a racjonalnym na samochód z gwiazdą na masce.

Zastanawiam się, czy GTV to dobry wybor jak na auto samochód do codziennego użytkowania ? Jeżdzone będzie niemalże wyłącznie w weekendy, do pracy mam z buta 5 minut i więcej czasu zajmuje mi szukanie miejsca parkingowego niż spacer.

Przy mojej częstotliwości jazdy spalanie ma dla mnie drugożędne znaczenie - bardziej chodzi mi o koszty ew. serwisowania oraz utrzymania. Na co zwracac uwagę przy szukaniu tego samochodu, co najczęsciej lubi sie psuc.?

Parę lat temu posiadałem Mareę Weekend 2.0 20v, nauczyła mnie cierpliwości do włoskich wynalazków, oraz poznawania wtajemnioczonych warsztatow, zadabana wbrew opiniom znajomych na temat fiata była naprawdę niesamowitym samochodem.

Tak jak pisalem, GTV będe użytkował głównie w weekendy lub czasem w tygodniu, co któryś weekend będe musiał przewieźć trójkę dzieci. Mnie się wydaje, że się zmieszczą, ale mogę się mylić

No i najważniejsze, czy za ok 12-15 000 REALNE jest znalezienie dobrej, sprawdzonej sztuki ? Tak na szybko znalazlem coś takiego:
    http://autoauto.pl/pl/12274/Alfa_Romeo_G...amp;perPage=max

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

przed kupnem mojej gtv miałem podobne rozterki .... udało mi sie kupic sprowadzoną dobry rok temu z niemiec ..gosc zapłacił dosc sporą sumkę [akcyza i wysokie ceny za granicą] kosztowała mnie razem z pierdołami które musiałem zrobic ok 14 000 z haczykiem jak na razie... tak że jest to realna suma na pożądną baze ...jezeli koszty paliwa tak jak w moim przypadku nie grają dużej roli ,to tylko 3.0 v6 ,jedyny słuszny i najmniej problemowy silnik..ja jestem bardzo zadowolony z mojej zabawki..

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo GTV

Domyślnie

Jeśli chodzi o tą alfę co pokazałeś to mieszkam niedaleko tego komisu i byłem w nim i mogę Ci powiedzieć, że ta konkretna GTV-ka ma: nie działający prędkościomierz, w środku ma zniszczony schowek( ten przy podlokietniku), maskownice głośników wypadają, skrzynia na drążku ma mega luz, na dachu ma plamę tak jakby lakier był wypalony przez jakiś kwas ale zapewniają, że to do polerują. Alfa stoi tam już dobre parę miesięcy. Po podłączeniu nowego akumulatora zapaliła na dotyk, jej dźwięk jest niesamowity, wydech wygląda super, zawieszenie jest gwintowane, tarcze nacinane. Za 10 tys można ją mieć, ja prawie za 8 ją kupilem

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

ta alfa to poraszka ,była juz jak ja szukałem i odradzali mi ją wszyscy...po za tym ktos ją sprawdzał w aso przy ostatnim przegladzie miała najechane cos koło 250 tys a przegląd ten był ładnych pare lat temu...tak ,ze lepiej odpusc ten temat

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

a perver w końcu sprzedał czy jeszcze nie?

- - - Updated - - -

bo na tablicy dalej ogłoszenie wisi...

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał maras37 Zobacz post
    ta alfa to poraszka ,była juz jak ja szukałem i odradzali mi ją wszyscy...po za tym ktos ją sprawdzał w aso przy ostatnim przegladzie miała najechane cos koło 250 tys a przegląd ten był ładnych pare lat temu...tak ,ze lepiej odpusc ten temat
    nawet pomyliłem tu masz odp jak o nią pytałem...''.Po numerze VIN przebieg się kończy na 36tys.km w czerwcu 2000r. AR było kupione jako nowe w Szwajcarii.''
    - - - Updated - - -

chyba jeszcze ją ma jest juz długo na tablicy...on sprawiał wrazenie jak by nie chciał jej sprzedac...ma sentyment ale jego to mysle dobry materiał miał tam troche do roboty ale z tego co wiem cos juz porobił

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

jakby nie chciał sprzedać to wystawiłby za 2x tysi, a nie 13
    coś musi jej być, bo to coś za tanio...

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

oj bylo w niej z zawieszeniem glównie...rozmawialem z nim mówił że silnik brzytwa......z moją naprawde mi sie udalo trafić za nie duże pieniądze biorąc pod uwagę jej przebieg i stan...troszke zaryzykowałem , ale po dokladnym juz zbadaniu jej dolegliwosci byłem zadowolony bardzo z ceny jaka uzyskałempo drugie gosc uparł sie na BMW M-power i potrzebowł kase a ja na tym skozystałem sporo

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam

Domyślnie

Cytat Napisał bartesiak1 Zobacz post
    Jeśli chodzi o tą alfę co pokazałeś to mieszkam niedaleko tego komisu i byłem w nim i mogę Ci powiedzieć, że ta konkretna GTV-ka ma: nie działający prędkościomierz, w środku ma zniszczony schowek( ten przy podlokietniku), maskownice głośników wypadają, skrzynia na drążku ma mega luz, na dachu ma plamę tak jakby lakier był wypalony przez jakiś kwas ale zapewniają, że to do polerują. Alfa stoi tam już dobre parę miesięcy. Po podłączeniu nowego akumulatora zapaliła na dotyk, jej dźwięk jest niesamowity, wydech wygląda super, zawieszenie jest gwintowane, tarcze nacinane. Za 10 tys można ją mieć, ja prawie za 8 ją kupilem
    Dzięki za info.
    Rozumiem, że nadal mówimy o tej z al. Krakowskiej ? Do 10 000 chcieli z nią zejść?
    Pare samochodów już sobie sprowadzałem, wole jednak kupić cos u nas i ew. poprawić. To co zostanie z założonego budżetu wystarczy na doprowadzenie jej do dobrego stanu. Chyba przejadę się w weekend ją zobaczyć, bo jak już mam coś brać, to jednak V6 3.0

I jeszcze jedno, jak się sprawdza GTV jako główny samochód?

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

gtv to nigdy nie będzie główny samochód, za ciasna za twarda i za dużo pali, no chyba że główny dla jednej osoby lub ew. pary która za wiele nie jezdz bo 20l w miescie przy jezdzie na krótkich odcinkach można spalić jak nic, a jak się ma ciężką nogę to... za to świetnie się sprawdza w trasie