Cześć,
Po pierwszym etapie kupowania motoryzacyjncyh wynalazków, późniejszym etapie kupowania autobusów dla siebie i rodziny w końcu szukam czegoś wyłącznie dla siebie.
Przeglądałem już forum, mam wrażenie, że kolega Tytus9 w swoim poście ma podobne rozsterki
Zastanawiam sie pomiedzy MB C124 z a właśnie GTV z emocjonalnym naciskiem na GTV a racjonalnym na samochód z gwiazdą na masce.
Zastanawiam się, czy GTV to dobry wybor jak na auto samochód do codziennego użytkowania ? Jeżdzone będzie niemalże wyłącznie w weekendy, do pracy mam z buta 5 minut i więcej czasu zajmuje mi szukanie miejsca parkingowego niż spacer.
Przy mojej częstotliwości jazdy spalanie ma dla mnie drugożędne znaczenie - bardziej chodzi mi o koszty ew. serwisowania oraz utrzymania. Na co zwracac uwagę przy szukaniu tego samochodu, co najczęsciej lubi sie psuc.?
Parę lat temu posiadałem Mareę Weekend 2.0 20v, nauczyła mnie cierpliwości do włoskich wynalazków, oraz poznawania wtajemnioczonych warsztatow, zadabana wbrew opiniom znajomych na temat fiata była naprawdę niesamowitym samochodem.
Tak jak pisalem, GTV będe użytkował głównie w weekendy lub czasem w tygodniu, co któryś weekend będe musiał przewieźć trójkę dzieci. Mnie się wydaje, że się zmieszczą, ale mogę się mylić
No i najważniejsze, czy za ok 12-15 000 REALNE jest znalezienie dobrej, sprawdzonej sztuki ? Tak na szybko znalazlem coś takiego:
http://autoauto.pl/pl/12274/Alfa_Romeo_G...amp;perPage=max