Choć byś nawet nie wiem jak dbał to rzeczy które wymieniłem będziesz musiał zrobić przy tym przbeiegu bo tak są zaprojektowane. Po tylu i tylu km ulegają zużyciu i koniec. Wiadomo że nie padnie wszystko na raz ale to są rzeczy które zepsuć się muszą.
Przyznasz jednak ze jak trafiasz na starcie na sytuacje ze handlarz mowi ze nic nie wie o aucie, historii serwisowej nie ma, musisz bawic się w detektywa żeby odnalesc jakies bardziej szczegolowe dane o aucie to w sumie sredni układ. Ja mowie szczerze chciałbym kupic auto w dobrym stanie, zadbane, od sensownego uzytownika, z kompletem faktur (takie mam zboczenie bo sam zbieram) i jestem w stanie nawet więcej za nie zaplacic ale akurat w benzynie 1r 159 po prostu nie ma, a tbi jest na razie za moim zasięgiem cenowym bo to zbyt nowa konstrukcja. No i niby fajnie, pobawiłem się w detektywa, znalazłem poprzedniego usera, sprawdziłem auto w ufg, podzwonilem po ASO i ogolnie stwierdzam ze nie warto. Coz te doświadczenie tez jest ważne
![]()
Witam,
Podepnę się pod temat bo też napaliłem się na 159 SW 1.9JTD na allegro za 25,5k taka błękitna ślicznotka(rocznik 2009)
Ale z tego co czytam to można nieźle do niej dopłacić, żeby spokojnie pojeździć. Powiedzcie mi na jakich serwisach włoskich szukacie? Oglądałem subito.it, automobile.it oraz quattroroute.it i nie znalazłem zbyt wiele... nie przeszkadzają mi serwisy tylko po włosku bo z tym jeżykiem akurat nie mam problemu
I tak w miarę rozsądnie to 1.9 JTD z 2009 roku to raczej poniżej 6kEUR nie ma co szukać?