to forum to ostatnio tylko lanie wody![]()
to forum to ostatnio tylko lanie wody![]()
Jeśli u mnie też strasznie paruje, a po 'potrzęsieniu' tłumikiem na boki (rada z tego posta przed resetem) nie słyszę wody to czy tam jest i warto zrobić taką dziurkę? Przeważnie jeżdżę po mieście i nie robię zbyt dużo km.
Moze za lekko to robisz, bo u mnie serio mocno musialem potrzasc, aby uslyszec ;d Ale jak tak strasznie paruje to mysle, ze warto sprobowac nigdy taka dziurka nie zaszkodzi, jezeli masz takie objawy jak u mnie. Tylko potem trzeba czyms to omalowac, aby nie zardzewialo. Sprobuj na poczatek 3,5mm wiertłem.
Wg. moich obliczeń i pomiarów wyszło, ze najlepiej dziurke zrobic w prawym tylnym rogu (jak u mnie na zdj) w momencie, gdzie jest dolaczona u gory rura z dalszej czesci tłumika, tam jest najnizej polozony punkt, tzn takie pasmo, cala ta prawa strona, ale wybralem róg (pierwsze żeberko tłumika) z uwagi na to, ze jeszcze mniej wiecej nad nią wpada rura z dalszej czesci tlumika
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 05-01-2014 o 19:58
Hamerajtem tlumik przejechales? Nie zapali Ci się to to?
Przecież wydech się lubi nagrzac i lepiej to malować farbami termo. No ale dobrze żeś tego bitexem nie przeleciał
![]()
[C
Nie, po odpaleniu przeważnie trochę podymi aż wszystko wyschnie i tyle.
Brat malował u siebie też hamerajdem czy jak się to pisze hehhe
Hammeritem malują zaciski i jakoś sie nie zapalają wiec wątpię żeby sie tłumik zapalił i to jeszcze końcowy
Najważniejsze że Ci sie poprawiło i o to w tym chodziło
ktoś jeszcze potwierdzi działanie "dziurki" ?bo i ja czasami rano kotłuje jak z elektrociepłowni
W poprzednim temacie dwóch uzytkownikow twierdzilo, ze od dawna maja taki wynalazek, jeden podal argument, ze teraz w fabrycznie nowych takie dziurki robia, co mnie przekonalo i niepozalowalem...
Teraz juz troszke czasu minelo i widze, ze na swiatlach nie tworzy się taki smog za mna, no i wieczorem zawsze jak wysiadałem z samochodu aby otworzyc brame i patrzac na alfe to z tylu masakra 3x wieksza jak u gory z komina na dachuTeraz, czysto, zero pary i jak przykladam reke to czuje suche, gorace spaliny, a nie jak wczesniej, ze zaraz cala reka mokra mialem
Jedyny minus jaki zauwazylem, to to, ze jak wieczorem odstawiam samochod do garazu to przez noc, wszystko co sie skropli w srodku wylatuje ta dziurka prosto na podloge i juz trzymam obok szmate, co rano wyjade to noga szybko przetre ;d
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 07-01-2014 o 15:55
to chyba zaryzykujei tak mam słaby tłumik więc jak coś będzie w końcu jakiś powód do wymiany na lepszy
hehe