Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: podświetlenie klimy manualnej 147 nie gaśnie

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Poczekamy kiedy Ci padną te wlutowane albo kiedy padnie płytka po tym jak ją rozgrzałeś lutownicą ;D wymiana jest banalna więc te sprawne ręcę to bez przesady.. jedynie żarówki to problematyczna sprawa.. ja testowałem ledy w obudowach i żarówki zamienniki w obudowach ale moje auto ma gwint, 18" i PU jest twarde.. i na każdym wyboju delikatnym czy nawet śpiącym policjancie przejeżdżanym 2km/h te żarówki przez to że miały słabe obudowy się poruszały i przestawały świecić.. więc ja dla spokoju swojego wydałem te wcale nie tragiczne pieniądze bo raz na 13 lat wydać 100 pare zł na żarówki można przeboleć.. gorzej wydawać ciągle na przepalające się drogie H6W.. sądzę że przez te ponad 5 lat jak mam 147 wydałem już na te postojowe więcej..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post

Tu masz filmik mój to można się przyjrzeć pod radiem.. że cały panel klimy na czerwono się świeci..
    http://youtu.be/QoPP9A4fraI?t=34s
    Nie da się obejrzeć, zlikwidowane konto

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

No tak sorry.. były problemy z komunikacją.. obsługa YT->user YT.. i musiałem pożegnać się z kontem i założyć nowe.. f*ck.. suby i wyświetlenia poszły się..

nowy link
    http://www.youtube.com/watch?v=4LXTLj15tgA
    Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar aglaja
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 115 KM, 2002 r. + Trabant 601 '78 r. + Opel Astra 1,7 CDTi 2012 r.

Domyślnie

Załącznik 117852

Wszystko co zaznaczyłem na zielono powinno mieć czerwone podświetlenie.. a przyciski klimy i te kropki co zaznaczyłeś na niebiesko powinny po włączeniu przycisku się zaświecić na pomarańczowo..

Tu masz filmik mój to można się przyjrzeć pod radiem.. że cały panel klimy na czerwono się świeci..
    http://youtu.be/QoPP9A4fraI?t=34s

To tam aż tyle świeci! A ja w nocnych czeluściach doszukuję się jak mam nawiew ustawiony! Ile potrzeba żarówek żeby to wszystko świeciło? Jakbyście mogli podać oznaczenia żarówki to będę wdzięczna - jak dużo macie szukania to pokopię sama :].

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Oznaczenia nie mam niestety.. ale jak pisałem stronę wcześniej żarówki są dostępne w ASO.. tyle że koszt zabija bo 40zł za sztukę.. a potrzebne są 3..
    Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar aglaja
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 115 KM, 2002 r. + Trabant 601 '78 r. + Opel Astra 1,7 CDTi 2012 r.

Domyślnie

Oznaczenia nie mam niestety.. ale jak pisałem stronę wcześniej żarówki są dostępne w ASO.. tyle że koszt zabija bo 40zł za sztukę.. a potrzebne są 3..
    I tylko ASO? Allegro ani żaden sklep z częściami do Alfy nie będzie posiadał... No nic, jak też pisałeś skoro mają poświecić 13 lat to zainwestuje w oryginalne i nie będę kombinować z przeróbkami. Co nie zabije to wzmocni a przynajmniej będę miała pierwsze doświadczenie "burżujskie" zakupu części w ASO ! Dzięki za info. Nie zmienia to faktu, że jestem w poważnym szoku, że aż tyle powinno mi tam świecić. Mam nadzieję, że nie jest to wina jakiegoś bardziej złożonego problemu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Gryzorek
    Mieszka w
    Czasem w domu (N.Żmigród)
    Auto
    alfa 147 1.6 TS ECO, alfa 147 lift 2.0 TS

Domyślnie

Poczekamy kiedy Ci padną te wlutowane albo kiedy padnie płytka po tym jak ją rozgrzałeś lutownicą ;D wymiana jest banalna więc te sprawne ręcę to bez przesady.. jedynie żarówki to problematyczna sprawa.. ja testowałem ledy w obudowach i żarówki zamienniki w obudowach ale moje auto ma gwint, 18" i PU jest twarde.. i na każdym wyboju delikatnym czy nawet śpiącym policjancie przejeżdżanym 2km/h te żarówki przez to że miały słabe obudowy się poruszały i przestawały świecić.. więc ja dla spokoju swojego wydałem te wcale nie tragiczne pieniądze bo raz na 13 lat wydać 100 pare zł na żarówki można przeboleć.. gorzej wydawać ciągle na przepalające się drogie H6W.. sądzę że przez te ponad 5 lat jak mam 147 wydałem już na te postojowe więcej..
    Nic do płytki nie lutowałem tylko do obudowy żarówki wiec jak mi padną kolejne żarówki to zabieg powtórzę bez problemu