Zgadza się.Napisał Damian
Po analizie postów dot. sondy chyba zaryzykuję wymianę, z tego co czytałem to jak wymieniać to tylko na oryginalną. Rozrząd, wariator i olej też planuję wymienić.
Zgadza się.Napisał Damian
Po analizie postów dot. sondy chyba zaryzykuję wymianę, z tego co czytałem to jak wymieniać to tylko na oryginalną. Rozrząd, wariator i olej też planuję wymienić.
Lepiej wcześniej sprawdź odczyty sondy zwykłym miernikiem oraz zrób analizę spalin...Napisał AtMa
Mozliwosci moze byc duzo ale ja zajrzal bym do:
1) Filtr powietrza i paliwa
2) sonda lambda
3) padajacy przeplywomierz
4) za niska tem silnika
--------------------------------------------------------------------------------
Mozliwosci moze byc duzo ale ja zajrzal bym do:
1) Filtr powietrza i paliwa
2) sonda lambda
3) padajacy przeplywomierz
4) za niska tem silnika
Witam, a gdzie ty masz w 1.8 TS filt paliwa?
z moich i nie tylko moich obserwacji wynika że padnięty przepływomierz obniża spalanie. Więc ja bym sobie to darował. Ale jeśli chcesz sprawdzić przepływomierz to odepnij jego wtyczkę i przejedź się![]()
krzysiek-lex - pisalem tu o wszystkich silnikach a nie tylko o TS'ach.
Jesli mamy padnieta ktoras z tych rzeczy ktore wymienilem wyzej mozemy spodziewac sie wiekszego spalania... Oparte na moich doswiadczeniach![]()
Jak na 1.8 to spalanie trochę zbyt wysokie. Pewnie każdy jakby się uparł to by mógł takie uzyskać ale z tego co piszesz to coś jest nie tak. Mój Bella zadowala się w mieście średnio 10-11l przy w miare dynamicznej jeździe.
a ile czasu zajmuje przejazd tych 9km ?
Moja 156 1.8TS '98 paliła po mieście 10,8l benzyny - średnia z 11miesięcy - dłużej nie wytrzymałem i założyłem gaz
Mieściła się pomiędzy 10l a 13,5l, przy czym wartości powyżej 12l tylko zima krótkie odcinki, normalnie latem 10-11l, zima 11-12l. Cały czas mowa o cyklu miejskim - po Warszawie![]()
"Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia"
Moje ex:
Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
Moje aktualne:
AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.
Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa