Niestety, mój 2,4 150-cio konny przy obecnych temperaturach jest już bardzo blisko 10l / 100km
Niestety, mój 2,4 150-cio konny przy obecnych temperaturach jest już bardzo blisko 10l / 100km
Przy jakich prędkościach masz najmniejsze spalanie?? Jakie ci wyszło najmniejsze?
Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka
Komputer pokazuje mi jakieś 7L ogólne spalanie teraz ale wiem że dużo się myli
Ostatnio na próbę zatankowałem równo 10l chwilę po zapaleniu się rezerwy i zrobiłem 113KM więc niewiele brakuje do 10L/100km
Najmniejsze pokazuje mi tak ma 1500 obr. na 4-5 biegu, ale nie powinno się tak jeździć.
Jak dogrzejesz silnik do najlepiej dla niego jeździć w przedziale 2-3 tyś. i wtedy spalanie pokazuje już trochę większe.
Ostatnio edytowane przez Drst ; 23-01-2014 o 11:19
Ja właśnie wczoraj sprawdzałem. Zatankowalem 28 l i od rezerwy do rezerwy zrobiłem 420 km przy jeździe do 90 km/h i parę przygazowek. Czyli wyszło tak gdzieś koło 6.7 l /100. Kiedyś się pokusze o zatankowanie pełnego baku i wtedy dokładnie sprawdze. Zresztą w zimie to nawet wskazana jazda z większym poziomem paliwa:-D
Ja to 10l wyjeździłem 100% po mieście więc trochę inna bajka :<
No to też fakt. Ja na szczęście większość po za miastem. I tak mnie ciekawi jak niektórzy piszą że grubo poniżej 6 schodzą... U mnie prawdopodobnie trochę wtryski przelewaja więc pewnie też to ma jakieś znaczenie
U mnie podobnie. Da się zejść poniżej koło 6-tki, w trasie trzymając 90-110 na 5-tce. Problem w tym że ja tak nie jeżdżę)
Wiadome każdy lubi depnac ale czasami trzeba się też liczyć z kosztami:-D wczoraj natknolem się na temat że można taki 136 konny silnik podkrecic do 170 wgrywajac inne mapy. Wiesz cos na ten temat??
Jeśli chodzi o CHIP twojego silnika to nic nie powiem ale bardzo możliwe., www.cinsoft.pl - facet jest najlepszy w tym fachu, powie Ci ile wyjdzie kucy, jakie koszta.
mój przy 90-110 na trasie schodzi poniżej 5,5 i to sporo w mieście max to miałem 9,2, 10 to mi pokazał kiedyś jak stałem 10 minut dogrzewałem auto i poźniej ruszyłem.