Ok. 330 zł za sztukę. Zależy od sklepu w jakim kupujesz oraz marki jaka wybierzesz. Mowie o bilsteinach B4. Jak to robisz pomysl od razu o wymianie poduszek amortyzatorów
Wysłane z mojego HTC One S
Ok. 330 zł za sztukę. Zależy od sklepu w jakim kupujesz oraz marki jaka wybierzesz. Mowie o bilsteinach B4. Jak to robisz pomysl od razu o wymianie poduszek amortyzatorów
Wysłane z mojego HTC One S
Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 24-12-2012 o 19:33
Podepnę się do tematu bo dzisiaj zauważyłem u siebie jakieś nie pewne zachowanie auta jak przekroczę 100km/h. W aucie wymieniłem wahacze dolne + końcówkę i ustawiłem zbieżność bo podczas przyśpieszania uciekał na prawo. Diagnosta nie widział juz po naprawie zastrzeżeń co do zawieszenia. Po przekroczeniu 100km/h czuję jak by przód auta myszkował i kierownica strasznie lekko pracuje, ale reaguje na każdy ruch lecz jak dla mnie za lekko pracuje bo nie czuję się pewnie podczas jazdy. Tył zachowuje się normalnie . Amortyzatory sprężyny ok. Ogólnie mam wyciek gdzieś z przekładni, ale to nie powinno raczej wpływać na prowadzenie. Auto nie jest po dzwonie czy też składane z dwóch, tak dla formalności![]()
Odświeżam temat.
2 tygodnie temu wymieniałem tuleje wahaczy z tyłu. Mechanik sam zaproponował takie rozwiązanie zamiast wymiany całych wahaczy bo stwierdził że są w dobrym stanie i nie będę narażony na tak duży wydatek. 2 dni temu wróciłem z trasy (1000 km) i w drodze powrotnej po przekroczeniu 100 km/h na prostej nawierzchni czułem jak auto kołyszę na prawą strone raz mocniej raz lżej. Do tego co raz bardziej zaczeło ściągać mnie właśnie na prawo. Jaka może być przyczyna? Czy jest to problem ze zbieżnością czy raczej z czymś w zawieszeniu? Proszę o odp.
Stawiam na zbieżność tyłu. Ustawienie tyłu musi być poprawne i tam musi być ustawione każde koło oddzielnie. Np dla naszej Alfy tył ma mieć zbieżność +4, to znaczy że +2 na jednym i +2 na drugim, a nie 0 na jednym i +4 na drugim. Suma się zgadza ale auto będzie się źle prowadzić - nie będzie trzymać śladu.