Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: wibracje - przegub wewnetrzny?

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Podłączę się pod temat....

Wczoraj jadąc do pracy w momencie lekkiego skrętu poczułem lekkie pukanie z prawej strony......
    Zatrzymałem się i stwierdziłem że "latające" nadkole jest przyczyną takiego stanu rzeczy , pojechałem więc dalej......przy przyspieszaniu zaczęło trząść autem niemiłosiernie , kierownica dosłownie latała w jedną to w drugą stronę - doszło dość mocne stukanie.....

Dojechałem do pracy w strachu.......- telefon do mechanika - wstępna diagnoza - przeguby....

Po pracy wracając do domu zero stukania podczas jazdy , tylko prze lekkim skręcie delikatne puknięcia.... - samochód do warsztatu.....

Dziś w oczekiwaniu na telefon......godz. 10:00 - " Stary....zewnętrzne przeguby masz do wymiany , koszt jednej sztuki 250pln !!!".....

Podobno jakiejś dobrej marki ,był do wybory MAXXGEAR za 180pln lecz odradził mi z miejsca bym nie miał do niego problemów za pół roku ....

Cóż.....dziś więc wymiana kompletnego rozrządu oraz przegubów po obydwu stronach.

Obawiam się tylko jednego - jeśli mech wymieni zewnętrzne przeguby czy w najbliższym czasie nie odwiedzę go ponownie z racji iż padną mi wewnętrzne...????

Pozdrawiam......

maniekman
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał hinomaru Zobacz post
    Witam, problem jest nastepujacy: podczas przyspieszania auto wpada w wibracje, szczegolnie czuc je na kierowniczy przy ok 2000 obrotow. Gdy puszczam gaz wibracje ustaja. Na innym forum doczytalem sie, ze to moze byc objaw padajacych przegubow wewnetrznych. Jaki jest koszt naprawy jesli to jest to? Macie jakies inne pomysly? Problem pojawil sie po wczorajszej wycieczce 100 km podczas burzy, kilka razy musialem sie przeprawiac przez rzeke na drodze. Mozliwe ze auto troche mi podlalo....
    witam w mojej alfie dzieje sie tak samo z tego co sie dowiedzialem to bedzie przegub wewnetrzny od strony skrzyni na dodatek od wczoraj zaczal zgrzytac podczas jazdy, musisz sie dowiedziec przed wymiana czy masz przegub czy krzyzak bo w zaleznosci o modelu rozne wystepuja u mnie jet krzyzak koszt 170zl + robocizna

Użytkownik Rowerzysta Avatar gordon771
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    AR 156 SW 2,4 JTD 140 KM 01r.SportPack

Domyślnie

Ja w kwietniu wymieniałem, dwa przeguby wewnetrzne w swojej Belli.Przeguby kupowałem w tym sklepie:
    http://www.anthecar.pl/SKLEP/3_drive...-international
    Koszt: 240zł za 1szt.
    Przeguby amerykańskiej firmy.Po wymianie zero wibracji.
    Gordon

Użytkownik Świeżak Avatar geraldo007
    Mieszka w
    Janikowo (kuj-pom)
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS 2002r

Domyślnie

witam, mam alfe 1.8 ts i przy jezdzie na wprost klekocze coś pod maską oraz wibracje są, czasami i nawet czuje na gałce biegu. Np przejade 100km i cisza, później następują te objawy co pisałem też przy przejechaniu np 100km i później znów cisza, jadę do mechanika, mechanik sprawdza przeguby i mówi że nie ma luzów i że to napewno nie przegub, czy może nie być luzu a może byc to przegub wewnętrzny ?? miał ktoś coś takiego ? Pozdrawiam