Strona 12 z 21 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 205

Temat: Przekonaj mnie do Alfy. ;]

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    -------
    Auto
    ------------

Domyślnie

Cytat Napisał mike-2013 Zobacz post
    PYTANIE BYŁO DLACZEGO KUPIĆ ALFĘ?
    Bo każdy pasjonat motoryzacji powinien mieć chociaż jedną Alfę w życiu.

Jak dla mnie Auto godne Polecenia.
    Jeśli chodzi o Silniki to twój wybór ,a że benzyny są awaryjne to mogę powiedzieć tylko tyle ,ze jak dbasz tak masz.
    Nie ma znaczenia czy kupisz diesla czy benzyne bo wszystko może sie zepsuć .
    Mój brat wykończył dwa silniki diesla w jednym roku i to tylko w jednym aucie.
    Wkur...ił się i kupił benzynę którą też zatarł ,więc nie ma reguły.
    Jeśli chodzi o osoby które napotykam i pytają się z głupim uśmiechem o awaryjność to nawet nie chce mi sie odpowiadać.
    Każdy na Forum będzie zachwalać swoje 4kółka dlatego kieruj się sercem ,a nie rozumem.
    Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej Alfy w zakupie.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Alfa pod wzgledem prowadzenia zachowuje szeroko zakrojony kompromis pomiedzy sportowym charakterem a komfortem i to jest w Alfie najlepsze. Uwielbiam rowniez w Alfie to , ze prowadzi sie ja jak po torach . Alfa daje pelna informacje na temat nawierzchni do kierowcy nawet jesli jest to tylko rowny asfalt o innym granulacie, dzieki czemu w Alfie nigdy nie zasniesz. Nowsze auta sa bardziej zelektronizowane ale tego typu charakter jest wciaz wyczuwalny. Uklad kierowniczy okreslam jako zwarty i jest to jedyna marka , ktora tak jezdzi z przednim napedem, moze jeszcze Ford Mondeo prezentuje sie bardzo dobrze pod tym wzgledem. Z uwagi na charakter mojej pracy jezdze niemal nowymi autami z grupy VAG jak Golf , Passat , Octavia, Superb, A4 tez japonskimi jak Accord czy Avensis, czasem Mercedesem B i C klase, Peugeotami 307, 308 i kazde z tych aut jezdzi niemal tak samo. Nie zgadzam sie z opiniami , ze Passat czy Golf jezdza dobrze. Maja bardzo tepe uklady kierownicze jadac A4 dodatkowo nie ma zadnych bodzcow , jest tylko obraz. Uwazam tez , ze bezsensu jest wkladac silnik w pozycji wzdluznej i dawac naped na przod , zalety tego ukladu sa nieosiagalne i zostaja tylko wady pracy jednostki w takim ulozeniu i zachowania sie karoserii. Alfa to taki sportowiec w garniaku z duza tolerancja w zakretach i dobrym tlumieniem nierownosci a Golf czy Passat to nieokreslony maturzysta , ktory jeszcze nie wie co bedzie w zyciu robil i sklania sie bardziej ku pracy firmie ojca bo tak jest prosciej i nie trzeba sie scierac. To takie auta idace na latwizne a gdy juz powstaje cos bardziej wyszukanego (B6) to staje sie to kompletna klapa. Jesli dodamy do tego standardowa tapicerke Golfa to odnosi sie wrazenie , ze jezdzi sie wspolczesna wersja Yugo Coral.

Co do silnikow to diesli kultowych nie ma to co w VAG jest kultowe to w Alfie jest oszczednym rozwiazaniem do pracy. W Alfie kultowe jest V6 Busso , ktore nie jest juz produkowane ze wzgledu na europejskie normy spalin. Gama silnikow diesla jest znana w calym koncernie i nie jest to tylko domena Alfy. Silniki JTD sa wytrzymale i najmniej awaryjne z silnikow CR na swiecie. Sa to silniki globalne czasem stosowane w innych autach pochodzacych z innych koncernow ale poprzez oznaczenie nikt ich nie identyfikuje z Fiatem. Ja nie lubie diesli ale jesli mialbym kupic takie auto to napewno byloby to cos od wlochow.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Nie wiem ile w tym prawdy, ale bardzo mi się podoba to co napisałeś.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

JTD... Właśnie dostałem od Cinsoftu maree weekend z 530 tys przebiegu JTD kozak.
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Cytat Napisał fan Zobacz post
    W Alfie kultowe jest V6 Busso , ktore nie jest juz produkowane ze wzgledu na europejskie normy spalin.
    Już przestańcie tez bzdury wypisywać!!

jadac A4 dodatkowo nie ma zadnych bodzcow , jest tylko obraz
    Że niby co to ma oznaczać?

najmniej awaryjne z silnikow CR na swiecie
    Jakieś źródło masz do tego? Czy może taki standard forumowy: alfa jest najlepsza bo to alfa...

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Jakieś źródło masz do tego? Czy może taki standard forumowy: alfa jest najlepsza bo to alfa...
    Wysil się troche i podjedź do jakiegoś dobrego warsztatu naprawiającego układy wtryskowe Diesli i zapytaj o awarie układu CR Bosch (bo na takim bazują auta z koncernu Fiat) lub Pompowtryskiwaczy... w którym co się dzieje, mało tego chyba już teraz cały świat motoryzacyjny przeszedł na zasobnikowe układy wtrysku CR. Coś to jednak znaczy.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał emcio Zobacz post
    Bo każdy pasjonat motoryzacji powinien mieć chociaż jedną Alfę w życiu
    Bo co?

Benzyny są awaryjne
    A gdzie to wyczytałeś?

mogę powiedzieć tylko tyle ,ze jak dbasz tak masz
    Tia... Kupując kilkunastoletnie auto po kilku właścicielach (w tym pewnie po kilku handlarzynach o różnym kolorze skóry) i cholera wie z jakim przebiegiem to możesz się nadbać! Hoho! Ceramizerem zalejesz i będzie jak nowe!

"Mogę powiedzieć tylko tyle": +18 http://www.youtube.com/watch?v=dJzX3pg9kEc +18

- - - Updated - - -

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Wysil się troche i podjedź do jakiegoś dobrego warsztatu naprawiającego układy wtryskowe Diesli i zapytaj o awarie układu CR Bosch (bo na takim bazują auta z koncernu Fiat) lub Pompowtryskiwaczy... w którym co się dzieje, mało tego chyba już teraz cały świat motoryzacyjny przeszedł na zasobnikowe układy wtrysku CR. Coś to jednak znaczy.
    Czyli Twoim zdaniem CR to jest silnik?
    A co mi mają w warsztacie powiedzieć? Że niby Heniu z warsztatu jakieś badania robi?

Czytając, że coś jest najlepsze chciałbym się dowiedzieć na jakiej podstawie ktoś tak napisał. Nawet carslberg jest prawdopodobnie najlepszym piwem
    Ostatnio edytowane przez omron8 ; 01-02-2014 o 15:17

jersey
    Gość

Domyślnie

A gdzie to wyczytałeś?
    <zlosliwosc> W Twoich postach odnośnie TS 16v </zlosliwosc>

Tak na serio dlaczego kupić Alfę? Bo Ci się podoba. Jeżeli nie podoba to nie kupuj. Wg mnie nie ma sensu rozwodzić się na tymi czy innymi cechami bo "de gustibus non disputandum est", a bezawaryjność w parunastoletnich samochodach to... coś co lepiej pominąć w milczeniu. W końcu mechanika się zużywa - pracuje więc się zużywa. Entropii pan nie oszukasz.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    <zlosliwosc> W Twoich postach odnośnie TS 16v </zlosliwosc>
    Dobrze, że są jeszcze fałki do wyboru

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Czyli Twoim zdaniem CR to jest silnik?
    A co mi mają w warsztacie powiedzieć? Że niby Heniu z warsztatu jakieś badania robi?

Czytając, że coś jest najlepsze chciałbym się dowiedzieć na jakiej podstawie ktoś tak napisał. Nawet carslberg jest prawdopodobnie najlepszym piwem
    Mistrzu, nie wiem z czym masz problem, ale napisałem Ci że nie do warsztatu pania Henia, ale poważnego, szanującego klienta. Widać, próbujesz coś komuś udowodnić, ale nie wiesz jak.
    A stwierdzeniem, że CR to silnik pokazałeś klase. Wyraźnie napisałem, że układy wtryskowe, ale widać masz z czymś problemy Nie wiem, nie wnikam, nie interesuje mnie to.