Najważniejsze pytanie jeśli chodzi o skuteczność tych zacisków - jak z rozmiarem tłoczków w porównaniu do 166?
Najważniejsze pytanie jeśli chodzi o skuteczność tych zacisków - jak z rozmiarem tłoczków w porównaniu do 166?
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
I wracamy do punktu wyjścia![]()
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy![]()
Z tego co znalazłem:
166: 38 i 42mm
e38: 40 i 42mm
![]()
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Wymieniał ktoś pompę hamulcową na tą z 3.2 v6 po przejściu na Brembo?
Na jakim płynie hamulcowym jeździcie?
Motul RBF600 będzie ok, czy iść jednak w DOT 5.1 ?
Na płyn Motula uwazaj, bo któryś z nich(już nie pamiętam który) bardzo szybko tracił właściwości i w praktyce był do wymiany co pół roku lub co dużą pojeżdżawkę...
Ferodo racing. Niestety drogi.
A twoje uszczelki są gotowe na silikon? Wątpię..... pozostańmy przy dot 4.
Każdy "lepszy" płyn płaci za swoje właściwości większą higroskopijnością więc wymiana przynajmniej co rok zalecana.
A tak w sumie na torze w Poznaniu tarcze robiły się niebieskie a naklejki na zaciskach nietknięte, hamulec też nie puchł wiec nie ma co robić z naszych zabytków bolidów F1.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Tak masz racje, rozpędziłem się na widok tej 5-tki. Co nie zmienia faktu że nie jest to zbyt zalecane. Kontrowersje są podobne jak przechodzenie z olejów silnikowych różnych lepkości, jedni chwalą inni piszą o problemach. A i tak w Polsce dobrego i niezawodnionego dot 4 w prawie seryjnej alfie nie zagotujesz.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
RBF660 nie udało mi się zagotować jeszcze. IMHO trochę overkill - po kilku miesiącach tester wskazywał całkiem sporą ilość wody w płynie więc przed nastepną pojeżdzawką napewno jest do wymiany.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
dokładnie taką samą sytuację miałem w 147. po pół roku był do wymiany.