Witam,
jutro jadę obejrzeć alfę, jednak alfa ta ma dość "duży" spojler na klapie, moje pytanie jest takie, czy jak zdemontuje spojler to zostaną jakieś ślady na klapie i jak taki spojler jest na tej klapie przymocowany ??
Pozdrawiam,
Michał.
Witam,
jutro jadę obejrzeć alfę, jednak alfa ta ma dość "duży" spojler na klapie, moje pytanie jest takie, czy jak zdemontuje spojler to zostaną jakieś ślady na klapie i jak taki spojler jest na tej klapie przymocowany ??
Pozdrawiam,
Michał.
Trzeba zacząć od tego czy jest to spoiler oryginalny czy jakaś podróbka...
Najlepiej poszukaj w google i pokaż jak on wygląda
Niektóre są tylko na kleju a niektóre też na śrubkach...
W pierwszym przypadku trzeba powoli przecinać klej aż spoiler będzie można całkiem zdjąć... później ewentualne resztki kleju najlepiej na gorąco próbować "zsunąć"... jeśli to nie pomoże to próbować zdrapywać... tak czy inaczej trzeba uważać na lakier...
Jeśli są śrubki + klej to trzeba je odkręcić i jak wyżej. Po śrubkach na pewno zostaną dziury i z tym trzeba już do lakiernika...
Chyba wiem o jaki duży spojler Ci chodzi, przypadkiem mam taki i jest on fabrycznym wynalazkiem i jest montowany na 4 śrubach. Po dwie śrubki na stronę, Jeśli go zdemontujesz to będziesz musiał coś z otworami zrobić. Dobry blacharz da sobie z tym radę.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Przepraszam za odgrzanie tematu. Czy ktoś z Was zdejmował kiedyś spojler ze zdjęcia? Stałem się posiadaczem kolejnej Alfy, ale spojler wyjątkowo mi się nie podoba. Wydaje mi się, że zakłóca linię auta. Ma w sobie światło stopu, więc zapewne dziury pozostaną, ale nie chcę niczego rozwalić podczas zdejmowania. Czy ktoś miał podobny wynalazek?![]()