2.0 chyba też nie robi chyba dużej różnicy w spalaniu? Ale dowodu nie trzeba na 100% zmieniać? ;-)
Wysłane z mojego XPERIA SP
2.0 chyba też nie robi chyba dużej różnicy w spalaniu? Ale dowodu nie trzeba na 100% zmieniać? ;-)
Ostatnio edytowane przez Romeo_Alfa ; 07-02-2014 o 13:39
Tylko jak mi wymienili na mocniejszy, to tak mi się na nim fajnie jeździło, że zrobiłem spalanie 13 l na stówkę. Potem nabrałem przy dystrybutorze trochę ogłady![]()
Teraz mam 1.8 i mam nadzieję, że nie będę już musiał wymieniać tym bardziej, że fajny silnik z niskim przebiegiem mechanik mi załatwił.
A z jakim przebiegiem udało Ci się znaleźć i za ile?
Za jakieś 2100 czy coś takiego. Przebieg 56 tys. Dawcy w dupkę motur wjechał tak, że ponoć nie opłacało się robić.
Zauważyłem, że masz instalację gazową. 1.6 i 1.8 różnią się kolektorami i trzeba przewody doprowadzić na nowo. Fajnie jakby Ci to zrobił gazownik. Mi sami w warsztacie zainstalowali ale na szczęście zrobili to dobrze.
Cały interes wraz z wymianą rozrządu, wysprzęglika, przekuciem sprzęgła (było już trochę wyślizgane) i wszystkimi częściami (w tym silnik) wyszło jakieś 5 tyś. Trochę portfel zabolało, bo jednak samochód niedawno kupiony ale teraz jaka frajda jest z jeżdżenia to po prostu jest nie do opisania![]()
Ja mam funduszu tylko 2,5 tysiąca więc chyba nie moge tak szaleć ;-) a co do tego gazu to masz racje, tylko że u mnie jest taki problem, że gaz mam od nowości..
Ostatnio edytowane przez Romeo_Alfa ; 07-02-2014 o 16:23
A i jeszcze jedno pytanie. Dowiedziałem się przed chwilą żeby zamontować silnik z większą pojemnością niż poprzednio, to trzeba zmieniać jakiś komputer?
Ostatnio edytowane przez Romeo_Alfa ; 07-02-2014 o 16:33
U mnie się obyło bez wymiany komputera. Mechanik mi z resztą mówił, że z tym nie będzie żadnych problemów.
ED.
Dodatkowo gazownik nie zalecał jazdy na gazie na nowym silniku bez regulacji instalacji.
Ostatnio edytowane przez latem666 ; 07-02-2014 o 16:34
Ale jest taka opcja że u mnie trzeba będzie wymienić ten komputer czy tak samo moge być spokojny?