Witam, sledze to forum od dluzszego czasu, i przyszedł moment niestety kiedy to nie znalazlem tematu rozwiazujacego moj problem, otóż 3 dni temu wymieniłem kleme + poniewaz stara sie rozsypala, jadac tego samego dnia, włączyłem światła przeciwmgielne i bach - kontrolka abs asr i hamulca recznego, zgasilem auto wlaczam zaplon i to samo, nastepnego dnia, wymienilem bezpiecznik abs przy akumulatorze, pomoglo czesciowo - zniknęła ikona hamulca recznego, pozostale dwie swieca dalej, a mianowicie abs, i trójkąt (asr?) i oczywiscie komunikaty na komputerze abs i vdc system failure, przeczytalem duzo watkow, i wytypowalem czujnik hamulca stop, wiec do dziela, wyjalem bez problemu, rozebralem wyczyscilem, wkladajac niestety go polamalem, kręcąc na sile, chwili sie nie wachajac pojechalem kupic nowy, zakladam i ? wyglada to jakby byl za krotki, badz jakby hamulec byl za nisko? czujnik dziala poniewaz wciskajac go swiatla stop gasna, niestety wkladajac go w gniazdko wyglada jakby nie siegal odpowiednio do tej blaszki na pedale dotyka ją, ale nie jest wciśnięty, hamulca w gore sie wypchnac nie da, moze da sie jakos wyciagnąć wyregulowac tego dzydzla w czujniku? czujnik jest napewno odpowiedni, mocowanie napewno sie nie odksztalcilo bo to kawal grubej blachy, moglby ktos zrobic zdjecie tego czujnika jak dokadnie to wyglada w mocowaniu, Z góry dziękuje za pomoc.
zapomnialem o najwazniejszym, mimo ze nowy czujnik hamulca jest podpiety to dwie wyzej wspomniane kontrolki swieca dalej, moze ma to zwiazek z akumulatorem, albo klema minus ktora takze nadaje sie do wymiany, kleme wymieniam jutro mam nadzieje ze pomoze