Dpf-a nie ma, z IC chętnie się pobawię, a jeśli chodzi o wtryski to tak jak pisałem, ten 3 wtrysk. Tragedii nie ma ale odbiega od innych
Wystarczy wymiana końcówki wtryskiwacza?
Nie, zastosuj raczej olej 2T
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
To zależy czy to wtrysk, czy problem z cylindrem (np. słabsza niż na innych kompresja). Najpierw należy zobaczyć, czy usterka idzie za wtryskiwaczem.
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
Tak, Magik ma racje. Dodatnia korekta może oznaczać, że coś jest nie tak z kompresją. Tyle, że to były dużo wyższe wartości. Dla przykładu
Korekta paliwa (cylinder 1) Korekta paliwa (cylinder 2) Korekta paliwa (cylinder 3) Korekta paliwa (cylinder 4) mm³/w mm³/w mm³/w mm³/w -1,6 5,04 -2,26 -1,21 -1,63 5,04 -2,25 -1,22 -1,61 5,04 -2,27 -1,22 -1,59 5,04 -2,25 -1,22 -1,64 5,04 -2,25 -1,19 -1,66 5,04 -2,24 -1,19
W wyniku pomiaru wyszło:
cyl 1 - 28 bar
cyl 2 - 6 bar
cyl 3 - 32 bar
cyl 4 - 32 bar
Zalanie 2T jeśli wpłynie na korektę, to znaczy, że jest to wtrysk. I 2T w większości przypadków radzi sobie z problemem.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
@sdero mógłbyś mi podesłać pierwszy lepszy link z allegro tego oleju 2T? żebym sobie jakiegoś kitu nie kupił
Ostatnio edytowane przez Rolen ; 25-02-2014 o 15:30
A idźże chłopie na stację paliw i kup pierwszy lepszy
Ja zawsze biorę jakiś Orlenu, ale tylko dlatego, że akurat jest najtańszy.
UPDATE:
To olej do skuterków jest![]()
Ostatnio edytowane przez Magik ; 25-02-2014 o 16:48
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
Ja taki wlewam i innym proponuje
http://ioleje.pl/produkt,366/orlen-o...10w-40-1l.html