Musisz rozciąć przewód gumowy, który idzie od muszli turbo do gruszki i tam się wpiąć tym urządzonkiem. Tylko tutaj jest jakieś dzwine mi się wydaje takie byłoby lepsze. http://allegro.pl/mbc-manual-boost-c...775379376.html Wpinasz się tymi poziomymi w wężyk, a pionowy zostawiasz wolny. Potem pokrętłem przestawiasz ciśnienie.
chodzi mi o ta rozdzialke tam jest strzalka w tym trujniku i w niego podpinam westgate ale gdzie wpinam przewod od turbo i gdzie do mbc ?? bo z mbc jeden kruciec ma byc wolny
Podaj bory link do tego MBC bo mi pokazuje tylko miniaturkę, na której nic nie widać. Większość MBC działa tak, że ogranicza przeplyw powietrze pomiędzy westgatem, a ciśnieniem atmoswerycznym lub wężykiem wpietym w dolot(ta opcja jest lepsza bo wtedy na MBC masz znacznie większy zakres rególacji) i tak bym Ci proponował zrobić. Tam gdzie strzałka na MBC to do westgata, króciec bliżej pokrętła sie wpiąć gdzieś pomiędzy turbo, a prepustnicę, a ten trójnik to wydaje mi się, że będzie tylko żeby się dało wpiąć w jakiś wężyk ciśnieniowy.
już sobie poradziłem na trójniku jest strzałka i nia w westgate po przeciwnej stornie tego trojnika w muszle turbo a w niebieski króciec zaworek mbc w dolny krociec a gorny luzem i dziala ok![]()
Jak byś potrzebował większego zakresu regulacji MBC to tym wolnym wepnij się pomiędzy turbo, a przepustnice.
---------- Post added at 06:58 ---------- Previous post was at 06:57 ----------
*To miało być napisane z konta Krystian3000GT ale mnie samo zalogowało na konto brata![]()
a ja chciałem zapytać co to da ??taki zaworek bo sie tym zainteresowałem teraz
czy to zmieni reakcje turbo na gaz??
i skad wiadomo jakie tam sie ciśnienie znajdzie ??
oprucz podpięcia pod komputer
i ile za to cudo ??
no i czy warto ?
![]()
no dobra większa dmuchawa większy but, a jak turbo nie jest za sprawne ?? ostatnio pod komputerem mechanik sprawdzał i mowił że turbo dmucha równo więc może i mi się to przyda ?? wyłączone egr pusty wydech no i chyba do kolegi sie odezwe o tą mape ale te logi musze zrobić
a jeszcze pytanie o map sensor ;> do czego to posłuży ??
Ostatnio edytowane przez loco145 ; 17-10-2011 o 18:47