Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: 147 gta

Użytkownik Pirat drogowy Avatar 3voQ
    Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Btw: wie ktoś jakie sa różnice w masach 147/156 gta i moze rozwinąć wątek kiepskiej wytrzymałości na skrecanie 147ek gta, kiedyś, gdzie czytałem ze małe gta moga miec z tym problem w trakcie upalania?

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
    156 3.0

Dawne kochanki:
    GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
    159 (zdradziła i poszła)
    GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

Moja SW z pełnym bakiem 1500 kg
    AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
    AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
    AR 164 3.0 V6 - sprzedam części

Użytkownik Alfa i Omega Avatar grzesk
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    było Mito 1.4TB ,Brera 2.4/jest 147 GTA

Domyślnie

147 wg papierów 1380kg

wysłane z Xperia Tablet Z
    Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS

Użytkownik Pirat drogowy Avatar 3voQ
    Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Czyli generalnie +/- 100kg.. Ciekaw jestem czy ktoś słyszał o tej drugiej kwestii. Znalazłem nawet artykuł - mało wiarygodny wydawca pisał o ty m, wiec mam mieszane uczucia.. Mam na myśli Auto Swiat

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
    156 3.0

Dawne kochanki:
    GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
    159 (zdradziła i poszła)
    GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Czy możecie polecić jakiegoś mechanika z okolic Nowego Sącza do którego warto udać się z sprawie rozrządu etc i ewentualnego montażu Q2?

Dzwoniłem do kilku sprzyjających i mam wrażenie, że niski przebieg którym zachęcają do zakupu to przebieg bliski temu przy którym fabryka zaleca większy serwis
    Dobrze byłoby też wiedzieć ile kasy trzeba ewentualnie trzymać w zanadrzu na wypadek awarii napędu. O ile ceny części znam to jednak koszt robocizny też zapewne nie będzie mały.

W sumie namierzyłem trzy egzemplarze w mojej okolicy. Jeden niestety nie ma skóry - ale jest najtańszy. Ten który wygląda najlepiej stoi niestety daleko.

Ponawiam pytanie: czy poza hamulcem są jeszcze jakieś różnice w zależności od rocznika? Warto szukać auta z '04?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S

Domyślnie

nie ma żadnych różnic. jedyną rzeczą jaką zmienili to hamulce.
    co do kosztów robocizny to ja za wymianę dyfra na Q2 płaciłem około 400, jak dobrze pamiętam, ale w tym już był wliczony olej do skrzyni.
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)

Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Byłem oglądać najbliżej stojącą 147. Auto rozczarowuje - a może nie tyle auto ile ten konkretny egzemplarz. Brak skórzanej tapicerki i ogólnie wizualnie bez rewelacji. Pozostaje szukać dalej.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar grzesk
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    było Mito 1.4TB ,Brera 2.4/jest 147 GTA

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem to ważniejsza jest mechanika,wygląd za tysiaka zrobisz, a remont silnika w wersji ze skórą będzie dużo droższy

wysłane z Xperia Tablet Z
    Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS

Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Bez skóry środek wygląda tak sobie. W dodatku wykładzina pod nogami wydeptana. Zakup a następnie szukanie ładnego środka i przekładanie jest bez sensu. Z resztą właściciel też był jakiś dziwny.

Użytkownik Rowerzysta Avatar zeb
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 SW 1.9JTDm 170PS by CinSoft, Black AR 147 GTA

Domyślnie

Z tym dyfrem nie musi tak być jak niektórzy piszą. Mi "wypadł" podczas podjazdu pod górkę w galerii handlowej. Nie miałem skręconych kół, nie szalałem a jednak padł. Wymiana jest w miarę prosta, bo dyfer ma oddzielną obudowę, wiec można go wymienić bez zdejmowania skrzyni. Co do reszty wydatków to nie jest to może mało, ale czasem diesel potrafi kosztować więcej jak się policzy dwumasy, turba i inne.

Uprawnienia