zdemontowałem schowek i za diabla nie mogę znaleźć tej kostki
zdemontowałem schowek i za diabla nie mogę znaleźć tej kostki
Popatrz za osłoną komputera w nogach pasażeraja tam miałem tą kostke.
Problem rozwiązany, kostkę znalazłem dziwne trochę była owinięta pianką akustyczną i wyglądało to tak jakby wiązka była zabezpieczona przed otarciami a tam kostkaPZDR
sluchajcie, u mnie zaczelo wywalac cheka i bledy silnika przy przyspieszaniu, samochod reagowal jakby odcinal zaplon, dlawil sie i rozpedzal zolwim tepem.. - tak bylo na lpg, po wizycie w warsztacie stwierdzili, ze na benzynie tez tak jest i to jest cos z autem.. zaczalem szukac dalej.. faktycznie, auto na samej benzynie zachowuje sie podobnie, zaczelo wywalac bledy, ale o dziwo na gazie jezdzi juz normalnie - bledy to
1. wyrzucenie zaplonu
2. spalanie cylinder 1
3. spalanie cylinder 2
4. spalanie cylinder 3
przy odpalaniu auto gasnie, musze ratowac sie gazem, mam wrazenie, ze czasem pedal gazu nie jest tez taki jak powinien dlatego zastanawiam sie rowniez nad ta kostka
ktos moze mnie na jakis trop naprowadzic?
EDIT:
caly dzien jezdzac i szukajac ratunku dla Alfy, jako, ze w Bialym nie ma mechanika, elektromechanika, ktory chwali sobie te samochody auto jezdzilo coraz gorzej, doszlo gasniecie na dojezdzaniu do swiatel, problem z odpalaniem.. ostatecznie znalazlem jakiegos facia z serwisu ktory przez znajomego mialby przyjzec sie autu blizej nastepnego dnia - nie chcialem tyle czekac, nie moglbym zasnacpostanowilem wykluczyc jeszcze instalacje gazowa - pojechalem do innego zakladu, tez z polecenia - a tam - czarodzej, raz dwa trzy rozne komputery, szybki rzut oka.. reka pod maske, cos odlaczyl - wsiadamy - jedziemy - no i alfiatko znow mruczy i jedzie przede wszystkim jak powinno - diagnoza - padniety przeplywomierz
narazie jezdze z odpietym i zaczynam polowanie na uzywke, bo za nowy 1100, zamiennik bosh`a 700 a ja mam nie za wiele zlotych na taki nie planowany wydatek
ktos moze ma do sprzedania przeplywke do 156 2002` po fl, 2.5 v6 24v?
Ostatnio edytowane przez emaxiq ; 03-02-2011 o 17:59
witam.tez mam podobny problem tylko u mnie nie dość ze zapala się marchewka i traci auto moc moc to gdzieś przy 3000 0br. zapala się smarowanie i hałasuje strasznie góra.pomocy nie wiem w ogóle od czego zacząc