Ja założyłem coś takiegosory za jakoś fot. miałem tylko kalkulator pod ręką;( na żywo wygląda to całkiem ok;]
![]()
Ja założyłem coś takiegosory za jakoś fot. miałem tylko kalkulator pod ręką;( na żywo wygląda to całkiem ok;]
![]()
Mi osobiście nie podchodząAle ważne że Tobie się podoba
Pozdrawiam.![]()
to trzeba na żywo zobaczyćhehe
Witam, jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to wszystkie felgi, które nie szły w serii odrzucam, bo 159 nie wygląda jeszcze tak słabo żeby ratować się wynalazkami.
Rial lugano ladna felga ale na AR 159 to mi nie bardzo wyglada
- - - Updated - - -
ostatnio widzialem takie kolpaczki-jakis dziadek mial na swoim wozidelku![]()
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Parę postów temu pojawiły się wpisy na temat felg Tomason, model TN1.
Zauroczyłem się tym modelem, mega napaliłem, więc zapadła decyzja - kupujemyNiestety to nie takie prosty temat:
Po montażu okazało się, że pomimo rozmiaru i ET (18", ET 30) felgi opierają się o zaciski (mam tzw małe Brembo). Przy tym ET dystans już w grę nie wchodził, bo felgi wystawałyby poza obrys... A miało być tak pięknie:
W związku z tym poszukiwania trwają dalej...
- - - Updated - - -
W ramach poszukiwania. Co powiecie o takich felach?
Moim zdaniem sam model jest przepiękny i kultowy, ale nie wiem, jak podejdzie do 159. A problemie duzych zacisków nawt nie wspomnam, ale bez przymiarki się nie obejdzie.
Wasze zdanie??
Może ktoś mógłby pomóc i zrobić jakąś wizualizację do czarnej SW...
![]()
Zima się skończyła więc trzeba było poczciwe 16" zamienić na coś konkretniejszego. Jeszcze jesienią kupiłem od misia te piękne półksiężyce 18", cierpliwość mnie zżerała, ale postanowiłem poczekać do wiosny. Kupiłem fajne opony, Bridgestone Potenza 225/40 - profil trochę niższy jak instrukcja nakazuje. Po założeniu koło wyglądało tak:
A na samochodzie wygląda tak :
Na przedniej oponie jest trochę 'mydła' z wulkanizacji, nie jest to obtarty rantZdjęcia zrobione na szybko, jak pogoda się trochę unormuje to opony przelecę 'czernidłem'.
Mi się podoba BARDZO. Wiem, że to zestawienie kolorystyczne nie każdemu się będzie podobać, że do ciemnego nadwozia tylko jasne felgi i odwrotnie. Ja od zawsze lubiłem czarne felgi, trochę zaryzykowałem, bo sam się obawiałem jak to się złoży w całość - czy będzie współgrało i nie żałuję. Na żywo auto wygląda obłędnie.
Zostaje tylko kwestia zawieszenia. Szczególnie na tych niższych oponach prześwit w nadkolu jest trochę widoczny. Boję się jednak obniżać, bo zimą na 16" już było czasami dramatyczne, a na gwintowane zawieszenie chyba się nie szarpnę. Póki co zostaje tak jak jest, moim zdaniem 'nie jest źle'.
Do tego dzięki tej sesji zwróciłem uwagę, że mam przepaloną żarówkę..![]()
Wlasnie takich szukam !! Tylko jasnych. Piekne sa !!
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla