Gdzie w płocku kupiłeś masz link
puszczone smarkiem z nosa
Gdzie w płocku kupiłeś masz link
puszczone smarkiem z nosa
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Panowie a co sądzicie na temat automatycznej skrzyni biegów w AR 159? Bo mam okazję kupić auto właśnie z taką skrzynią, ale trochę się obawiam bo nigdy nie miałem automata... Czy są jakieś typowe problemy, usterki tych skrzyń?
Chyba takie same jak manualnej M32... Łożyska? Ogólnie czyta się częściej dobre opinie na temat automatu.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Automaty w 159 to japońskie skrzynie Asin AF40, cieszące się niezłą opinią. Z tego co czytałem to najczściej poblemy powoduje sterownik skrzyni (3000zł). Zaletą jest to ze tam nie ma dwumasy oraz sprzęgła i odpada wymiana tych elementów.
panowie co myślicie o tej http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#c99c984ccc
oglądałem ją dzisiaj i strasznie poobijana i poobcierana, pół samochodu do malowania, wnętrze ładne, wydaje mi się że automat za bardzo szarpie przy przełączaniu między trybami przy wciśniętym hamulcu,
w książce tylko jeden wpis przy 30 tyś, czy możliwe żeby pracownikom serwisu nie chciało się wbijać przeglądów do książki? poznański pol-car
Dużo zależy od tego czy był wymieniany olej w ASB, oraz ile ma przebiegu. Awaryjny jest faktycznie sterownik i są problemy z koszem C1. Powinieneś się przejechać tym samochodem zaczynając od nie rozgrzanego silnika i skrzyni, aż do rozgrzania oleju w skrzyni co trwa dłużej niż w silniku (20-30km). Jeśli nie będzie szarpnięć,przeciągania na biegach, itp to powinno być ok. Ogólnie skrzynia nie może szarpać, zmieniać biegi z uderzeniem. Jeśli sam nie zauważysz żadnych niepokojących objawów wtedy warto jeszcze zabrać samochód do dobrego serwisu ASB(tylko nie ASO, bo tam twierdzą że nie trzeba wymieniać oleju). Więcej o tej skrzyni masz na forum Vectry. Ogólnie skrzynia pracuje bardzo płynnie, ja jestem zadowolony. Minus taki że podnosi zużycie paliwa o 1-2l.
To napisz jeszcze raz np w notatniku i przeklej.
Cena wyzsza niż 159 bo mniejsza podaz. Poza tym dochodzą mniej problematyczne silniki benzynowe niż w 159, chociaż te nowsze chyba po 2010 czy 2011 maja multisraira wiec nie wiem.
Oprocz tego plusy delty to mniej wymagające nakladow zawieszenie z przodu, więcej miejsca z tylu dla pasazerow, tansze opony (205) Dla odmiany z przodu 159 siedziało mi się zdecydowanie wygodniej, miejsca z tylu mało, bagażnik w kombiaku jest jaki jest. Ale trzymanie na zakrętach, bajka Panie![]()