Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

superalfa jak super alfa i to nie jest Gniezno a miasto swietej wiezy. Jak chcesz to możesz skoczyć do usera Qby na testy, ale to chyba dla swietego spokoju bo do ASO szkoda ciagnac (pewnie się znaja jak wszyscy w małych miejscowościach jak lyse konie)

- - - Updated - - -

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    superalfa jak super alfa i to nie jest Gniezno a miasto swietej wiezy. Jak chcesz to możesz skoczyć do usera Qby na testy, ale to chyba dla swietego spokoju bo do ASO szkoda ciagnac (pewnie się znaja jak wszyscy w małych miejscowościach jak lyse konie)
    Co ty nie wiesz ze w aucie najważniejszy jest kolor ? (tak rzecze moja Frau)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cassiel
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 SW FL 1.9 JTD 150 KM

Domyślnie

Tyle ze frau to sie nie dziwię ale przedstawicielowi płci brzydkiej już tak ;-)

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

juz tlumacze:
    moja kochana mi powiedziala, jak Wloszke to czarną albo czerwoną, ewentualnie grafit,
    ja nie wiem do końca co to grafit

wracajac do tematu pomocy przy zakupie AR
    Bydgoska - pytanie czy na 3 letni samochod z niemiec, przy rzekomym serwisowaniu w ASO nie powinno byc wpisow car passa, itp ? czy moge jakos potwierdzic przebieg, bo po VINie mi tylko 1 wpis wyskakuje ;/

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Mito 1.4jet

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    tak tylko w Krakowie Ci pozniej pomoga,naprawia,udziela rabatu.Porobia niektore rzeczy ktore trzeba zrobic jeszcze przed oddaniem w Twoje rece.

No panowie bez jaj... póżniej pomogą, naprawią - wiekszość z nas ma swojego mechanika i on też pomoże naprawi . A co to w krakowie z a darmo robią, i co jeszcze przed zakupem po targowaniu pewnie jak dwumasa będzie okazywała oznaki zużycia to za darmo wymienią ???? na pewno nie tylko zpłace. Każdy komis , handlarz jak mu do płace wymieni .

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Cytat Napisał KissieL Zobacz post
    Dzieki za info, no wlasnie juz powoli mi cos zaczyna nie pasowac
    VIN dostalem, ZAR93900007285025 ale za duzo sie nie dowiem, bo tylko 1 wpis co do przebiegu i to pod koniec 2013 roku (czyli pewnie jak juz nim przyjechal do kraju i odpicowal, co by zatwierdzic przebieg)
    chyba ze komus sie uda jeszcze cos wygrzebac... please
    i niby serwisowany w ASO itp, gdzie te wpisy zatem
    To ze po VINie wyskakuje jeden wpis bym sie bardzo nie przejmował. Z tego co mi wiadomo (uslyszalem w aso alfy) to mają obowiazek wpisywac w komputer jedynie przeglady/naprawy wykonane na gwarancji, reszta pewnie na specjalne zyczenie.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

car pass to w Belgii, w Reichu mamy TUV. Ale jak auto nowe to nie wiem czy nie jest tak samo jak u nas czyli się nie bada przez pierwsze 3 lata. Popatrz kto był pierwszym wlascicielem. Jak firma leasingowa albo inna firma to może być ze zrezygnowali w serwisowania w ASO ze względu na duże przebiegi. Ale skoro auto stoi w ASO to niech ASO wykaże trochę dobrej chęci, podłączy pod examiner, zrobi sciezkę diagnostyczną, co pokazuje odometr ?itp. Prawda jest taka ze jak ktoś dobrze zakombinuje to skreconego przebiegu nie wykryjesz. Kiedy był ten serwis robiony ? W Polsce dopiero ?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał tomaszko Zobacz post
    To ze po VINie wyskakuje jeden wpis bym sie bardzo nie przejmował. Z tego co mi wiadomo (uslyszalem w aso alfy) to mają obowiazek wpisywac w komputer jedynie przeglady/naprawy wykonane na gwarancji, reszta pewnie na specjalne zyczenie.
    Ale serwisy na gwarancji tez wbijają do systemu. Pozniej to chinska ruletka ale ogolnie nie wpisują już nic. To nie ABG ze nawet głupie zarowki masz wpisane przy wizycie w ASO

- - - Updated - - -

Cytat Napisał KissieL Zobacz post
    juz tlumacze:
    moja kochana mi powiedziala, jak Wloszke to czarną albo czerwoną, ewentualnie grafit,
    ja nie wiem do końca co to grafit

wracajac do tematu pomocy przy zakupie AR
    Bydgoska - pytanie czy na 3 letni samochod z niemiec, przy rzekomym serwisowaniu w ASO nie powinno byc wpisow car passa, itp ? czy moge jakos potwierdzic przebieg, bo po VINie mi tylko 1 wpis wyskakuje ;/
    Kolory ok, przebieg tez z deka realny, ale może tez mieć 150 ale i nawet 200k przebiegu. 50k rocznie na była III Rzesze to nie jesy dużo jak na ropniaka. Nawet byli SSmani dużo jezdza

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    car pass to w Belgii, w Reichu mamy TUV. Ale jak auto nowe to nie wiem czy nie jest tak samo jak u nas czyli się nie bada przez pierwsze 3 lata. Popatrz kto był pierwszym wlascicielem. Jak firma leasingowa albo inna firma to może być ze zrezygnowali w serwisowania w ASO ze względu na duże przebiegi. Ale skoro auto stoi w ASO to niech ASO wykaże trochę dobrej chęci, podłączy pod examiner, zrobi sciezkę diagnostyczną, co pokazuje odometr ?itp. Prawda jest taka ze jak ktoś dobrze zakombinuje to skreconego przebiegu nie wykryjesz. Kiedy był ten serwis robiony ? W Polsce dopiero ?
    tak, dopiero na koniec 2013 roku, jak juz zostal sprowadzony do kraju, dlatego pojawia sie niebezpieczna opcja 'naprawienia' licznika
    a za 53k (bo na tyle jest wyceniona przez sprzedajacego) to fajnie jednak znac prawde, zeby sie chociaz przygotowac na rozrządy/dwumasy itp,
    bo jak licznik byl 'naprawiony' to cena powinna niz troche inna
    szczegolnie ze sprzedajacy mi powiedzial ze pracowal dla dealera Alfy i pewnie z kazdym w ASO w bydgoszczy i okolicach wypil pare litrow i moze na nich liczyc
    ....ech zachcialo sie kupic auto....
    Ostatnio edytowane przez KissieL ; 19-03-2014 o 13:53

Użytkownik Embrion
    Auto
    159

Domyślnie

Nic mi wasze posty nie rozjaśniły sytuacji, też nie sądzę że wszystkie alfy w przedziale 20-25tys które widnieją w ogłoszeniach to szrot, tym bardziej że niektórzy dają gwarancję na takie auto, przykład pierszy link z mojego pierwszego postu w tym temacie. Wiem że większość aut w polsce to rosyjska ruletka, źle trafisz to kulka bo ręce opadają ale są też na pewno warte uwagi egzemplarze, dlatego pytam czy ktoś którąś oglądał i może polecić lub odradzić, sam kiedyś kupiłem toledo2 2.3v5 bardzo tanio od handlarza z sochaczewa auto ze szwajcarii i do wymiany było tylko to o czym mi powiedział a auto było w nienagannym stanie, po ponad roku sprzedałem ( potrzebuje kombi ) za taką samą kase jak kupiłem, więc nie skreślajcie na starcie wszystkich, nawet na mobile.de jest kilka poniżej 5tys euro a nie tylko z niemiec są oferowane auta. Może niektórzy są w stanie wyłożyć fortune i kupić igiełkę bo im nie chce się poszukać i poświęcić trochę czasu ale są też tacy jak ja którzy wolą cierpliwie poczekać i trafić na dobrą ofertę.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    PF 126p 1976 Giallo * Brera 2.4 JTDM Rosso Alfa * Giulietta QV 8C

Domyślnie

pewnie, trzeba być cierpliwym i się w miarę znać i można kupić coś niedrogo, jednak na okazje bym nie liczył...

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Cytat Napisał cmatix Zobacz post
    No panowie bez jaj... póżniej pomogą, naprawią - wiekszość z nas ma swojego mechanika i on też pomoże naprawi . A co to w krakowie z a darmo robią, i co jeszcze przed zakupem po targowaniu pewnie jak dwumasa będzie okazywała oznaki zużycia to za darmo wymienią ???? na pewno nie tylko zpłace. Każdy komis , handlarz jak mu do płace wymieni .
    To byś się kolego w tym przypadku całkiem zdziwił