Cześć
Dostałem właśnie info od żony że jak jechała do pracy to przy każdej próbie hamowania i redukcji alfa gaśnieA jakby tego było mało to wyskoczyło ABS failure
Od kiedy ją kupiłem to ciągle ją coś boli
Może ktoś pomoże gdzie szukać przyczyny
Cześć
Dostałem właśnie info od żony że jak jechała do pracy to przy każdej próbie hamowania i redukcji alfa gaśnieA jakby tego było mało to wyskoczyło ABS failure
Od kiedy ją kupiłem to ciągle ją coś boli
Może ktoś pomoże gdzie szukać przyczyny
Możesz mieć nieszczelne serwo i podczas hamowania upuszczasz całe podciśnienie (przesterowuje się gwałtownie geometria turbiny), ale bardziej prawdopodobne kłopoty z EGRem i ciśnieniem paliwa
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
EGR został zaślepiony w zeszłym tygodniu
No to sprawdz zadane i mierzone cisnienie paliwa na kompie jak masz kabelek i wykluczysz kolejna rzecz w piec minut, a potem zostanie serwo. Test oczywiscie przy przyspieszaniu, redukcji i hamowaniu. Czyli zgodnie z objawami.
Po pracy podepne ją pod kompa i zobacze czy coś wyskoczyło
Niestety błędów brakAlfa jak sie zagrzeje i wyłącze silnik, to potem nie moge jej odpalić
Niewiem gdzie szukać przyczyny
Problem z odpaleniem na ciepłym- może być czujnik kątowego położenia wałka korbowego, ale do reszty chyba nie pasuje ;/
Czy mi sie dobrze wydaje że przy wymianie tego trzeba zrzucić rozrząd?
eee do zmiany wałka to tak ale do czujnika raczej nie. wyjmij stary i może pożycz od kogoś (jak możesz) sprawny na test.
Auto zostało u mechanika, jak sie czegoś dowiem to napisze