załącz zapłon wbij wsteczny pośliń palec i przykładaj do czujników nie dotykając ich i nasłuchuj , sprawne czujniki cykająnie sprawny nie bedzie cykał
![]()
załącz zapłon wbij wsteczny pośliń palec i przykładaj do czujników nie dotykając ich i nasłuchuj , sprawne czujniki cykająnie sprawny nie bedzie cykał
![]()
Kolego tu masz paczke z dokumentacją. Sprawdź sobie bezpieczniki i okablowanie, jeśli to rzeczywiście ori.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Sprawdziłem czujniki metodą kolegi Damian89 i faktycznie każdy z czujniczķów "cyka", wpadl też na chwile znajomy elektryk, który sprawdził połączenie między kostką pod zderzakiem a centralka, która znajduje sie w bagazniku i wszystko jest okej. Jesli, ktorys z kabelków w zderzaku jest przerwany, co powoduje niedzialanie systemu to i tak sprawny czujnik bedzie cykal, tak?
Dzisiaj ładna sobota wiec postanowilem dostac sie do czujnikow parkowania, ale poleglem przy demontazu zderzaka. Jak go zdjac? Jakies rady? Z przednim nigdy nie mialem problemu, natomiast tyl mnie zaskoczyl