Tak 3 jest zarąbisty. Ta... sprężystość Mixolu
Chociaż "cztery dawki wtrysku na cykl i każdy w innej temperaturze" też mnie powaliło![]()
Tak 3 jest zarąbisty. Ta... sprężystość Mixolu
Chociaż "cztery dawki wtrysku na cykl i każdy w innej temperaturze" też mnie powaliło![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
No kurde ciężko sobie te dawki wyobrazić![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dlaczego trudno. Przecież to proste. Silnik ma cztery takty. Każdy wtrysk przy kolejnym takcie. I mamy też różne temperatury. Proste jak drut![]()
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
Mnie osobiście najbardziej intryguje temat różnicy sprężystości dwóch cieczy.
Edit:
Już wiem co Autor miał na myśli! Mixol wycisza prace silnika dlatego, że jest bardziej sprężysty, więc lepiej tłumi.![]()
Ostatnio edytowane przez evo ; 25-03-2014 o 20:49 Powód: Olśnienie
Włodek jest tam Modem :-) :-P
Śmiejcie się ale to jest forum mechaników, czyli jakaś biedna Alicja może trafić w ręce takiego... hm... teoretyka-fantasty-ignoranta![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Fakt oglądałem ten link i czym prędzej uciekłem
Ostatnio edytowane przez Włodek ; 25-03-2014 o 21:16
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
Z tymi nagarami to chyba coś jest na rzeczy panowie. Taka jest specyfika tego typu olejów. Poprawiają "lepkość" paliwa, ale mają i swoje minusy.